Můj přítel Monk 25 – Pan Monk a kapitánova žena

O Monkovi je známo, že mu v minulosti zemřela žena. Snad i tato skutečnost měla jistý podíl na jeho podivínství, které je pro jeho okolí mnohdy nepochopitelné. Jeho nadřízený kapitán Stottlemeyer ho však dokáže více chápat, když sám při nehodě téměř přijde o svou manželku. Další pokračování seriálu Můj přítel Monk nese pořadové číslo 25 a název dílu zní: Pan Monk a kapitánova manželka.  Cena 69,- Kč. Vychází v pondělí 29. prosince 2008.

Když se manželka kapitána Stottlemeyera stane obětí dopravní nehody, nikdo ještě netuší, že se nejedná pouze o nešťastnou náhodu. Zvláště když se ukáže, že řidič pdtahového vizidla, které se s jejím střetlo, byl zastřelen kulkou odstřelovače. Zatímco těžce zraněná manželka putuje do nemocnice,  kapitán Stottlemeyer bojuje s obavami o její možnou ztrátu. Nadporučík Disher spekuluje o  tom, zda vleklý spor místních odoborových spolků mohl vyvrcholit střílením.

Stottlemeyer nedočkavý aby co nejdřív našel osobu odpovědnou za přizabití své manželky konfrontuje odborového předáka Harryho Bolstona na odborové shůzi. Bolston popírá jakékoliv provinění a Monk mu věří, ale Stottlemeyer je jako posedlý a chce mít za každou cenu svého obětního beránka.

Mezitím Sharona chytí psa, který se ztratil na místě činu, který nakonec ji i Monka dovede až ke dveřím svého majitele Evana Cokera. Zatímco Sharona rozmlouvá s Cokerem, Monka znervózňují sousedovy sluneční hodiny. To ještě oba netuší, že jsou na správné stopě, která je dovede k dalším zločinům.

Země původu: USA
Rok vzniku: 2004
Originální název: Mr. Monk and and the Captain´s Wife
Žánr: Detektivní, Krimi, TV série

Režie: Jerry Levin

Námět: Elzabeth Landau, Andy Breckman, Hy Conrad
Hrají: Tony Shalhoub – Adrian Monk, Bitty Schram – Sharona Fleming, Ted Levine – Captain Leland Stottlemeyer, Jason Gray-Stanford – Lieutenant Randall Disher, Kane Ritchotte – Benjy. Dále hrají:Glenne Headly, Daniel Goddard, Geoffrey Pierson, Jesse James, Paul Gutrecht, Riff Hutton.

Údaje o DVD: Délka: 41 minut
Zvuk: stereo 2.0, český, polský (lektor)
Titulky: české, polské
Obraz: barevný, 4:3, Full Frame, PAL
Region: 2
Typ disku: DVD-5
Obal: DVD je v plastové krabičce s papírovým příbalovým sešitem.