Aha! – Jetsonovi ve filmu

Aha! poslední letošní den myslí i na děti. 31. prosince 2008 se dočkáme rodinného animovaného příběhu Jetsonovi ve filmu za 49,- Kč. Dobrodružství, které George Jetson se svou rodinou prožije na asteroidu obydleném chlupatými tvory. V češtině jsou občas informace dostupné pod překladovým názvem Tryskáčovi.

Animovaný dobrodružný sci-fi film o rodině budoucnosti je celovečerním návratem k animovanému televiznímu sitcomu, který byl ve Spojených státech, a nejen tam, v šedesátých letech mimořádně úspěšný. Zatímco pro dnes už dospělé fandy seriálu v Americe je nostalgickou vzpomínkou na mládí, pro nás je to premiérové setkání. Snímek vznikl v roce 1990 a režírovali ho známí producenti a animátoři William Hanna a Joseph Barbera, z jejichž dílny pochází takové hity jako Méďa Béďa, Flinstoneovi, Scooby-Doo, Pišta a Fišta či Šmoulové.

 

Hlava rodiny Jetsonových, George Jetson, dostane výjimečnou nabídku, kterou nelze odmítnout. Může řídit svou vlastní továrnu v kosmickém prostoru. Pan Spacely, velký boss, totiž potřebuje urgentně zahájit výrobu na vzdálené planetce a zatím všichni selhali. A tak se George vydává na pouť s celou rodinou. Citlivá a milující manželka Jane, dospívající rebelka – dcera Judy i se svým novým přítelem, syn Elroy, basketbalový šampion, který svému otci nevěří a nakonec i drzá robotická služka Rosie. Jenže záhy se objeví první potíže. Jetsonovi zjistí, že někdo se pokouší práci továrny sabotovat, protože ta značně škodí jeskyním v podzemí. A tak stojí Geroge před obtížným úkolem. Musí uklidnit své nadřízené a uspokojit jejich požadavky a současně musí najít způsob, jak tím neškodit podzemnímu labyrintu obývanému chlupatými příšerkami.

 

Sporadické komentáře příliš lichotivé nejsou:

 

To, že z trapného seriálu vyrobím film, nevyrobí bombu. Seriál byl nevtipný a filmová verze si to vzala k srdci…

 

Žánr: Komedie / Rodinný / Animovaný / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1990

Délka: 81 minut

Původní název: Jetsons: The Movie

Světová premiéra: 6. července 1990

Režie: Joseph Barbera, William Hanna

Scénář: Dennis Marks, Carl Sautter, Eric Luke

Produkce: Joseph Barbera, William Hanna, Bruce David Johnson, James Wang

Hudba: John Debney, Mark Mancina

Společnost: Hanna-Barbera Productions / Wang Film Productions Company / Cuckoo’s Nest Studios

Hrají: hlasy v originále – George O’Hanlon (George Jetson), Tiffany (Judy Jetsonová), Penny Singleton (Jane Jetsonová), Jean Vander Pyl (robotka Rosie), Patrick Zimmerman (Elroy Jetson), Mel Blanc (pan Spacely), Don Messic (pes Astro), a další

České znění (zdroj animsvet.cz): Rudolf Kubík, Daniela Bartáková, Helena Vrabcová, Sylva Sequensová, Jitka Ježková, Václav Knop, Filip Švarc, Mojmír Maděrič, Ivo Kubečka, Kateřina Kučerová, Filip Čáp

 

Údaje o DVD zatím neznámé:

 

Zvuk:

Titulky:

Obraz:

Bonus: