Filmag Válka Film – Palubní střelec

Filmag nám v novém roce v ediční řadě Válka film na úvod připravil další pamětnickou lahůdku. V úterý 6. ledna 2009 to bude Palubní střelec za 45,- Kč. Osudový souboj dvou mužů na zemi i ve vzduchu.

Pokud jste měli dojem, že na novém zpracování Pearl Harboru či Tmavomodrém světě může být něco původního, pak vězte, že už tenhle za války vzniklý film je o konfliktu dvou mužů, kteří se při i po výcviku palubních střelců pro bombardéry v Pacifiku utkají o stejnou ženu…

Po sestřelení za nepřátelskou linií, obklopeni japonskými vojáky, musí na vzájemnou nevraživost zapomenout, aby mohli přežít. Podle IMDB na obalu zveřejněný Robert Mitchum původně nebyl v hereckém obsazení ani uveden, protože se mihne v ději asi po dobu necelých 30 vteřin, tak se nechejme překvapit.

Dle zahraničních diskuzí i přes mírné nepřesnosti v pravdivosti jde minimálně o zajímavý dokument leteckého výcviku, i když se jedná o klasický agitační za války vzniklý film.

Žánr: Drama / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1943

Délka: 78 minut

Původní název: Aerial Gunner

Světová premiéra: 20. března 1943

Režie: William H. Pine

Scénář: Jack F. Dailey, Maxwell Shane

Produkce: William H. Pine, William C. Thomas

Hudba: Daniele Amfitheatrof

Kamera: Fred Jackman Jr.

Společnost: Pine-Thomas Productions

Natáčeno: Harlingen Aerial Gunnery School, Harlingen, Texas, USA

Hrají: Chester Morris (seržant ‚Foxy‘ Pattis), Richard Arlen (četař / poručík Jonathan ‚Jon‘ Davis), Jimmy Lydon (vojín Sanford ‚Sandy‘ Lunt), Amelita Ward (Peggy Luntová), Dick Purcell (vojín Lancelot ‚Gadget‘ Blaine), Keith Richards (seržant Henry ‚Jonesy‘ Jones), William ‚Billy‘ Benedict (vojín Jackson ‚Sleepy‘ Laswell), Olive Blakeney (paní Sanford Luntová), a další

Předpokládané údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý 4:3 (1,37:1)

Bonus: fotogalerie, z naší nabídky