Vyhodnocení soutěže s Europe Production

Termín již uplynul, je čas vyhodnotit další soutěž, kterou jsme Vám díky sponzorovi mohli nabídnout. Při sestavování otázek jsem měl pocit, že musím vybrat nějaké varianty, které by nebyly primitivní, leč na druhou stranu zase příliš složité. Teď po vyhodnocení mám neblahý pocit, že se nepovedlo ani jedno.

1. Kožené kalhoty poznal (skoro) každý správně.

2. Hned v první větě upoutávky na Penny Pastelku je zmínka o Rodině Nessových. Tak docela překvapí, když někdo tipoval Macha a Šebestovou. A Kouzelná pastelka je jiný název výše zmíněného.

3. S rozeznáním Thomase Gottschalka žádné problémy nebyly, ale s určením gumových medvídků Haribo to už tak jednoduché nebylo. Asi ne všichni sledují zahraniční reklamy, kde je tento pán už pěknou řádku let mlsá. Zatímco pro německou poštu to bylo jen na skok.

4. Některé mátlo, že Jiří Menzel natočil s využitím zahraniční produkce i Čonkina, nicméně tenhle film vznikl na území naší republiky a s domácím týmem. Nebylo to ani Obsluhoval jsem anglického krále, natož Skřivánci na niti! Nápovědou snad mohlo být to, že šlo o soutěž s Europe Production a přímo ve sloganu hledaného filmu je zmínka o tom, že je to film natočený v zahraničí. Tudíž správně je Rolf Knie a Gaston Häni, popřípadě Max a Gaston. Jenže to nestačilo, chtěli jsme další společný film, ovšem nikoli Der Mörder mit der Tigerkralle – to je totiž pouze jiný distribuční název Čokoládových čmuchalů! Takže správně je Babes in Toyland, i když tam měli jen štěky – nebo český název Byli jednou dva. Pár jedinců sice na warezových fórech vyšťouralo i jejich televizní skeč Hotel z roku 1982, ale chtěli jsme film.

Z toho plyne poučení pro všechny, na které se nedostalo – zkuste to příště znovu, stačí naše stránky, přítel google, a trocha času a logiky při čtení. Třeba příště. Tentokrát se dostalo na následující šťastlivce:

1. cena:

Milan Nedvěd, Dvůr Králové nad Labem

 

2. až 10. cena:

Lukáš Piška, Uherské Hradiště

Michaela Kobíková, Praha 4

Marek Červeňák, Havířov-Šumbark

Petr Medek, Karviná 7

Václav Drescher, Boletice nad Labem

Nikola Rušarová, Kelč

Jiří Sobotka, Most

Jitka Hoglová, Holešov

Barbora Belavá, Palkovice

Ceny budeme rozesílat v týdnu od 5. ledna 2009, takže trochu trpělivosti..