Legendy českého filmu – Tři vejce do skla

Vlasta Burian měl rád nejrůznější uniformy, jak dokázal například ve filmech Funebrák nebo C.& k. polní maršálek. Tři vejce do skla jsou další z jeho „kostýmních“ komedií. Vyjde v úterý 6. ledna 2009 v edici Legendy českého filmu. Cena 49,- Kč.

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber…

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1937

Kinopremiéra v ČR: 24. září 1937

Režie: Martin Frič

Asistent režie: Eduard Šimáček

Námět: Jan Gerstel

Scénář: Václav Wasserman

Produkce: Procházka Antonín

Kamera: Ferdinand Pečenka

Hudba: Eman Fiala

Architekt: Štěpán Kopecký

Střih: Gina Hašler

Zvuk: Josef Zora

Společnost: Ufa

Hrají: Vlasta Burian (detektiv Vincenc Babočka / kníže Nariškin / mezinárodní dobrodruh Leon Weber), Rudolf Kadlec (mahárádža z Yohiru), Karel Dostal (mahárádžův sekretář), Helena Bušová (mahárádžova sekretářka Sandra Koto), Antonín Novotný (van Houden), Bohuš Záhorský (Alois, Weberův komplic), Míla Reymonová (Jiřina, Weberova milenka), Theodor Pištěk (policejní komisař), Jaroslav Marvan (lékař), Čeněk Šlégl (učitel zpěvu), Jan W. Speerger (tajný), Josef Steigl (ospalý cestující ve vlaku), Václav Mlčkovský (revizor ve vlaku), Miloš Šubrt (drožkář), Václav Menger (portýr v hotelu), Vladimír Štros (recepční), Karel Jičínský (ředitel hotelu), Emanuel Kovařík (detektiv), Julius Lébl (detektiv), Julius Baťha (detektiv), Václav Piskáček (detektiv), Jindřich Fiala (zloděj), Karel Veverka (komorník u mahárádži), Frank Rose-Růžička (stráž maharadži), Vladimír Pospíšil-Born (obchodník s klenoty), Jaroslav Bráška (obchodník s klenoty), Ada Karlovský (obchodník s klenoty), Jiří Hojer (Nick Carter), Josef Zora (Lecocq)

Údaje o DVD:

Obraz: barevný, PAL, 4:3

Zvuk: česky DD 2.0

Titulky: české pro neslyšící

Délka: 85 minut

Typ disku: DVD 5

Regiony: All

Bonusy: —