Blesk – Lovci draků

 

Úterní Blesk pro děti nabídne 13. ledna 2009 animovaný titul Lovci draků za cenu 49,- Kč. Ztracení poutníci a novopečení cestovatelé, vítejte na palubě.  

 

Připravte se na průzkum ostrovů, kde nebezpečí číhá za každým rohem, na seznámení s nejstatečnějšími hrdiny a nejrychlejší běh svého života (ten budete nutně potřebovat, až se na vás pohrnou draci z obou stran Velké západní zdi)! Tito draci mohou být větší než ostrov nebo malinkatí jako květák, chrlí nebo prskají oheň, lítají nebo se plazí, jsou všude a každý je jiný. Co mají společného, ptáte se? Neskutečnou chuť na vás! Takže pokud si chcete zachránit krk, držte se Zoe a jejích společníků – Gwizda, Lian-Chua a Hectora.

 

Poměrně rozdílný názor, než dostupné a vcelku kladné recenze, mají ale někteří diváci:

 

Původní animovaný seriál je podle mého výsměch dobrého vkusu, ale natočit podle něj film a ještě z grafikou, která by nadchla maximálně v roce 98, to už je hodně odvážný krok. Vzhledem k tomu, že seriál u nás nemá mediální podporu, je vcelku nelogické do kin přinést film, nicméně mladší diváci to asi ocení. Přesto lituju ratolesti rodičů, které po shlédnutí filmu budou mít lehce zkreslenou představu o dracích, protože nezlobte se na mě, ale propagovat robustního obra, kerý se spíše podobá trollovi, za draka, je docela určitě urážkou všech, co se v dracích alespoň trochu orientují.

 

Je tam cosi co má paže jako dva velcí chlapi a nožičky jako chrt, něco děsně ukecanýho šerednýho a s ksichtem přejetým žehličkou a něco zašedlýho s meganosem a očima děsně daleko posazenýma od sebe a je to lakomý a přiblblý…

 

Na zlomek sekundy jsem užasl nad dokonalým finálním nepřítelem, pousmál jsem se několika velmi nesmělým vtípkům, chvílemi zatoužil se do téhle snové krajiny vydat a každý tón Badeltova soundtracku jsem prožíval všemi smysly. Jenže to pořád nedokáže přebít to, jak hrozně únavný je zbytek. Prohnaný Gwizdo si zasloužil umřít za prvním rohem a Hector se s přehledem stává nejotravnějším animovaným zvířetem, co jsem kdy viděl.

 

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Fantasy

Země původu: Francie / Německo / Lucembursko

Rok vzniku: 2008

Délka: 80 minut

Původní název: Chasseurs de dragons

Světová premiéra: 20. března 2008

Premiéra v kinech ČR: 17. července 2008

Režie: Guillaume Ivernel, Arthur Qwak

Scénář: Frédéric Lenoir, Arthur Qwak

Produkce: Klaus Badelt, Michael Coldewey, Antonio De Campos, Philippe Delarue, Robyn Klein, Marcus Schöfer,Tilo Seiffert

Hudba: Klaus Badelt

Společnost: Futurikon / Luxanimation / Trixter Film

 

Hrají: hlasy v původním znění – Vincent Lindon (Lian-Chu), Patrick Timsit (Gwizdo), Philippe Nahon (Le Seigneur Arnold), Amanda Lear (Gildas), Marie Drion (Zoé), Jeremy Prevost (Hector)

dabing – Bohdan Tůma (Lian-Chu), Josef Carda (Gwizdo), Lucie Kušnírová (Zoé), Tomáš Juřička (Hektor), Jiří Schwarz (lord Arnold), Miloš Hlavica (Gildas)

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný