Sherlock Holmes 26 – Lepenková krabice

V letošním roce poprvé se setkáváme s jednou ze stálých edic Amercomu, s případy Sherlocka Holmese, jehož šestadvacáté vydání nazvané Lepenková krabice vyšlo v pátek 16. ledna 2009. Současně se s ním setkáváme také naposled, protože se jedná o poslední číslo této kolekce. Cena 69,- Kč.

Tři dcery majora Cushinga si jsou sice fyzicky podobné, ale povahou se liší: Mary se jako jediná z nich vdala a odešla z domu, Sarah a Susan obětavě pracují v útulku pro bezdomovce. Na rozdíl od staropanenské Susan však Sarah projevuje zájem o muže, a to bylo i příčinou, proč Susan vyhodila svou sestru z domu i s jejím mladým přítelem. Nadešel čas Vánoc, ale svátky jsou letos pro Susan zkaleny hned třikrát: konfliktem se Sarah, záhadným zmizením Mary a podivným vánočním dárkem, který přišel poštou: v lepenkové krabici našla Susan ke své hrůze dvě uříznuté lidské uši.

Susan Cushingová žádá Sherlocka Holmese o pomoc v pátrání po své zmizelé sestře Mary. Slavný detektiv to zpočátku odmítá, změní však názor, když Susan dostane k Vánocům balíček s dvěma čerstvě uříznutýma lidskýma ušima.

Originální název: The Casebook of Sherlock Holmes: The Cardboard Box

Rok vzniku: 1994
Žánr: Detektivní, Mysteriózní, Krimi

Režie: Sarah Hellings

Námět: Arthur Conan Doyle

Scénář: T.T. Bowen

Hrají: Jeremy Brett (Sherlock Holmes), Edward Hardwicke (Dr. Watsonn), Rosalie Williams (paní Hudsonová), Ciarán Hinds, Joanna David, Deborah Findlay

Výprava: June Wyndham-Davies

Údaje o DVD:
Délka: 51 minut
Zvuk: stereo 2.0 anglicky, polsky (lektor)
Titulky: polské, české
Obraz: barevný, 4:3, full frame, PAL
Regiony: 2,4
Formát disku: DVD 5