FilmX – Květ mého tajemství

Poslední z dlouhé řady ohlášených filmů Pedro Almodóvara Květ mého tajemství v edici FilmX, nakonec nebude posledním. Tvorba slavného španěla se zdá býti nevyčerpatelná, a i když není zatím ohlášen víc než jeden další premiérový titul, dají se očekávat další. Španělsko-francouzské drama z roku 1995 na stáncích tradičně  od čtvrtka 22. ledna 2009 za 99,- Kč.

Úspěšná kariéra spisovatelky sentimentálních románů, lukrativní smlouva s nakladatelem, která jí zároveň zaručuje soukromí pod pseudonymem Amanda Gris a milovaný manžel, co víc si žena středního věku může přát. Jen kdyby ten manžel nebyl tak často a dlouho pryč. Slouží sice jako člen mírových sil v Bosně, ale Lea je přesvědčena, že je to pro něj jen záminka. Kdoví proč, ale najednou se její proslule optimistické a sladkobolné náměty začínají barvit do černa. Když místo zamilovaného příběhu odevzdá román, v němž se odehraje brutální zločin, nakladatel jí hrozí vypovězením smlouvy. Ji však nenapadá nic lepšího a Paco pořád nejede domů a vůbec – ještě ke všemu jí nejdou sundat boty…

Jakkoliv se příběh zdá reálný, v podání dnes už proslulého krále dekadentního filmu Pedra Almodóvara dostane i ta nejvšednější historka obskurní a jedinečné rysy. Nejinak i u této černé komedie na téma svět románů pro ženy.

 

FilmX - Květ mého tajemství

Režie: Pedro Almodóvar
Scénář: Pedro Almodóvar
Kamera: Alfonso Beato
Hudba: Alberto Iglesias
Hrají: Marisa Paredes (Leo Macíasová), Juan Echanove (Ángel), Carmen Elías (Betty), Rossy De Palma Palma (Rosa), Chus Lampreave (matka Leo), Kiti Manver (Manuela), Joaquín Cortés (Antonio), Manuela Vargas (Blanca), Imanol Arias (Paco), Gloria Munoz (Alicia)

 

ÚDAJE O DVD:

Zvuk: 2.0 Španělsky/Francouzsky, Česky

Titulky: České

Obraz: 1,85:1

Délka: 103 min