Kull dobyvatel

Pod hlavičkou NORTH Video se dočkáme v pátek 30. ledna 2009 zpracování klasiky z pera Roberta E. Howarda v podání představitele Herkula – Kull dobyvatel za 49,- Kč. Příběh, připravovaný původně jako třetí film o Conanovi, využil dalšího autorova hrdiny. Bývalý barbar a dobyvatel se stal králem. Vládne moudře a spravedlivě, na jeho trůn má však velký zálusk nejeden zloduch a dalším krutým bojům není vyhnutí.

Barbarský válečník Kull, bývalý otrok, zabije v bitvě krále Valusie a vzápětí se stane novým králem jeho říše, když mu umírající vladař z posledních sil předá svou korunu a jmenuje ho svým následníkem. Čestný Kull, který je odhodlán provést zásadní změny – zrušit otroctví, náboženský útlak i další zákony tížící prostý lid. Uctíván poddanými pro své milosrdenství a zbožňován krásnou Zaretou je Kull smrtelným nepřítelem sil temnoty, které se jej snaží odstranit a získat tak vládu nad jeho zemí. Velmi záhy zjistí, že mít velkou moc znamená nejen velkou odpovědnost, ale také mocné nepřátele, takové, jako je velitel královské stráže Taligaro, který vede spiknutí, jehož cílem je zavraždit Kulla a zmocnit se trůnu. Jejich nástrojem se stává znovu oživený, tři tisíce let starý démon Akivasha, který na sebe vezme podobu exoticky krásné ženy.

Kull, přestože se zamiloval do půvabné otrokyně Zarety, velmi brzy kouzlu Akivashy podlehne a ožení se s ní. Záhy se však přesvědčí o tom, jaká to byla chyba. Akivasha toužící zmocnit se vlády nad světem a změnit ho s pomocí démonů v peklo, ho už o svatební noci ochromí ohnivým dechem. Přestože se Kull ocitne v rukou svých nepřátel, podaří se mu zanedlouho uprchnout. Poučen zradou Taligara a Akivashy si uvědomí, že nebezpečí číhá na každém kroku a vzdorovat mu může pouze s pomocí přátel. Mezi těmi, s jejichž pomocí se rozhodne znovu získat vládu a dokončit, co začal, nechybí Zareta, nadaná věšteckými schopnostmi, zapuzený kněz Ascalante a také pirát Juba. Než se však mohou pustit se spiklenci do boje, musí najít legendární kouzlo, ledový dech boha Valka, který jediný může zničit ohnivého démona Akivashu.

Kull the Conqueror

A souhrn z komenářů:

Arnold byl hromada svalů s pohledem, která láme vazy nepřátelům. Kevinův pohled je spíše k pláči a celý film je lehce stupidní. Kam to ten svět spěje, když už ani pořádné béčko nikdo neumí natočit? "Tohle není Jim Beam!!!"

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 95 minut

Původní název: Kull the Conqueror

Světová premiéra: 27. srpna 1997 – USA

Režie: John Nicolella

Námět: Robert E. Howard

Scénář: Charles Edward Pogue

Produkce: Beverlee Dean, Raffaella De Laurentiis, Jeff Franklin, Hester Hargett, Arthur Lieberman, Steve Waterman

Hudba: Joel Goldsmith

Kamera: Rodney Charters

Společnost: Korsala Productions / Raffaella De Laurentiis Productions

Natáčeno: Bratislava, Slovensko / Červený Kameň, Slovensko / Děvín, Bratislava, Slovensko / Kornati National Park, Chorvatsko / Murter Island, Croatia / Spišský hrad, Slovensko

Kull dobyvatel

Hrají: Kevin Sorbo (Kull), Tia Carrere (Akivasha), Thomas Ian Griffith (generál Taligaro), Litefoot (Ascalante), Roy Brocksmith (Tu), Harvey Fierstein (Juba), Karina Lombard (Zareta), Edward Tudor-Pole (Enaros), Douglas Henshall (Ducalon), Joe Shaw (Dalgar), Sven-Ole Thorsen (král Borna), Terry O’Neill (ldoní kapitán), Pat Roach (Zulcki), John Hallam (Mandara), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk:

Titulky:

Obraz:

Bonus:

Videoukázka:

{youtube}aLWayoYSLHA{/youtube}