Aha! – Úžasná planeta DVD 4

 

Pondělní Aha! v ediční řadě Světový dokument přinese společně s KM Records a North Video v pondělí 2. února 2009 čtvrtý disk série výběrových programů královny dokumentárních filmů – BBC Motion Gallery. Přírodopisný seriál BBC Úžasná planeta bude vycházet postupně na 10 DVD. Cena jednoho disku bude 49,- Kč. 

Čtvrtý disk obsahuje:

NEJKRÁSNÉJŠÍ DESTINACE
Cestování je především objevování. Při návštěvách různých míst naší planety znova a znova zjišťujeme, jak výrazně se mohou lišit místa, kde se člověk naučil žít. Cestování nám přináší něco z dávné radosti odvážných objevitelů, kteří po návratu domů vyprávěli o svých zážitcích. Inspiruje nás k tomu, abychom zdokonalovali vlastní osobnost a předávali poznání svému okolí.

KOLEM SVĚTA
Jsou země, jejichž název už při vyslovení vyvolá u většiny lidí nějakou představu. Ta může být konkrétní, nebo jen mlhavá, založená na obecně známém pojmu. Snad každý zná Bhútán, ale jen málokdo by jej dokázal popsat. Pojďme chvíli pozorovat soužití člověka s přírodou ve známých i méně známých končinách. Každodenní zvyky obyvatel Bornea, život v ománských horách či trhy na Galapágách se mohou zdát povědomé i zcela neznámé.

ZVÍŘECÍ ÚTOČIŠTĚ
Život v různých koutech naší planety nabízí přizpůsobivým druhům různé výhody. Co je pro jedny nepřekonatelnou překážkou, je pro jiné ochrannou hradbou. Záleží jen na tom, na které jste straně. A tak tučňáci udržují kolonie na ostrovech jižního Atlantiku chráněni divokým příbojem, pelikáni vyvádějí mladé v toxickém prostředí sopečných jezer a američtí aligátoři si libují ve smrtících močálech.

PODMOŘSKÁ ODYSSEA 
Hluboký nádech – potopit! Svět pod vodní hladinou je úchvatný tím, jak se liší od toho našeho suchozemského. Někteří jeho obyvatelé stavějí celé útesy ze svých tvrdých schránek, jiní pochodují nebo se povalují po dně, další plavou. Poplaveme mezi ryby, medúzy, mořské ježky a uvidíme desítky dalších stvoření, která na souši nepotkáme. 
Zadní strana obalu 

Dále vyjdou tyto díly: 
09.02.2009 – Po stopách dávných věků
16.02.2009 – Zákon džungle
23.02.2009 – Divoké námluvy

© BBC Worldwide limited.;  KM Records, s. r. o.  
Menu DVD 
  
Údaje o DVD:

Výběr kapitol 
  
Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: 2.0 CZ, ENG

Titulky: CZ

Nastavení zvuku a titulků 
  
Délka: 179 minut
Typ disku: DVD 9
Regiony: All
Bonusy: —