Filmhouse – Nevyřešený případ

Díky společnosti Filmhouse ve středu 4. února 2009 budou mít všichni milovníci Sherlocka Holmese možnost zjistit pravdu díky filmu Nevyřešený případ za 49,- Kč. Alternativní český název Není Sherlock jako Holmes leccos naznačuje.

Ve skutečnosti své případy nevyřešil Sherlock Holmes, ale dr. Watson. Alespoň v této komedii tomu tak je – slavný detektiv moc rozumu nepobral. Při vyšetřování jedné záhady je dr. Watson zabit a vyřešení zůstává na Sherlocku Holmesovi, najatém herci a alkoholikovi.

Uvidíme, jak to dopadne, když Holmes bude samostatně řešit svůj první velký případ… Neobvyklá filmová variace známé knihy A.C. Doyla.

Doplňme oficiální text:

Sherlock Holmes je geniální detektiv s obdivuhodnými dedukčními schopnostmi, který věčně fascinuje svého intelektuálně prostšího, ale oddaného přítele – dr. Watsona. Tato zdánlivá samozřejmost detektivního žánru ale neplatí ve filmu Nevyřešený případ, který odhalil šokující pravdu, že pravým mozkem týmu byl dr. Watsom, který si na roli Holmese jen najímal (věčně opilého) herce.

Co se ale stane, když se na první pohled nevyrovaný tým rozdělí…?

Britská detektivní komedie z roku 1988 si svérázně pohrává se zavedenými pravidly světa nejslavnějšího fikčního detektiva a činí tak za účasti vynikajícího hereckého tandemu v hlavních rolích: Michaela Cainea jako opilce Holmese a Bena Kingsleyho coby geniálního Watsona.

Žánr: Komedie / Krimi

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1988

Délka: 103 minut

Původní název: Without a Clue

Světová premiéra: 21. října 1988 – USA

Režie: Thom Eberhardt

Scénář: Gary Murphy, Larry Strawther

Produkce: Diana Buckhantz, Ben Moses, Marc Stirdivant

Hudba: Henry Mancini

Kamera: Alan Hume

Společnost: Incorporated Television Company

Natáčeno: Velká Británie

Hrají: Michael Caine (Sherlock Holmes), Ben Kingsley (Dr. John Watson), Jeffrey Jones (inspektor Lestrade), Lysette Anthony (podvodnice Leslie Gilesová), Paul Freeman (profesor James Moriarty), Nigel Davenport (lord Smithwick), Pat Keen (paní Hudsonová), Peter Cook (Norman Greenhough), Tim Killick (Sebastian), Matthew Savage (Wiggins), John Warner (Peter Giles), Matthew Sim (Leslie Giles), Harold Innocent (lord Mayor Gerald Fitzwalter Johnson), Murray Ewan (Archie), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky, slovensky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: upoutávky