North Video – Jak přicházejí sny

Pod hlavičkou North Video v pátek 13. února 2009 vyjde film Jak přicházejí sny za 49,- Kč. Smrtí vše nekončí aneb láska je jediným mostem mezi světem živých a mrtvých.

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Godding jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete.

Doktor Chris Nielson potkává svoji životní lásku Annie, vezmou se a mají spolu dvě děti. Ty umírají při autonehodě a čtyři roky na to při nehodě umírá i Chris. Ocitá se nejdříve ve zvláštním stavu mezi skutečnosti a nicotou a posléze přichází do pozoruhodného světa, vytvořeného jeho vlastními představami, vzpomínkami a sny. Pokouší se zůstat nablízku své krásné manželce. Za asistence ducha – rádce, anděla strážného Alberta se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Setkává se svými dětmi i psem.

Ale když si jeho nešťastná žena vezme ze žalu vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět!

Rodina se konečně shledá ve vysněném světě. Příběh však nekončí, protože je možná reinkarnace …

Ke zfilmování použil režisér z Nového Zélandu Vincent Ward předlohu stejnojmenného románu Richarda Mathesona. Kromě výborných hereckých výkonů budou diváci obdivovat film pro počítačové efekty, které přinášejí malované obrazy do trojrozměrného života. Hlavní roli ztvárnil Robin Williams, kterého netřeba představovat. Oscar za vedlejší roli ve filmu Dobrý Will Hunting dokazuje, že se umí realizovat i v jiných, než komediálních hereckých polohách. První oscarová nominace byla za film "Dobré ráno, Vietname", druhá za "Společnost mrtvých básníků", třetí za film "Král Rybář". Nezapomenutelná dvojrole, za kterou byl oceněn Zlatým glóbem, byla husarským kouskem ve filmu "Mrs. Doubtfire – táta v sukni".

Charismatický Cuba Gooding Jr. (Pár správných chlapů, Jerry Maguire, Smrtící epidemie, Lepší už to nebude) byl nominován na Zlatý Glóbus za vedlejší roli ve filmu Jerry Maguire.

Talentovaná Annabella Sciorra, známá z filmu "Země policajtů" jako manželka policejního důstojníka potvrdila, že je vynikající a mnohostrannou herečku.

A divácké hlasy z opačných pólů:

Barevné snění

Triková exhibice hochů z ILM, prokládaná úvahami nad smyslem života a potřebou lásky. Hýří barvami, ale tím působivost křesťanské propagandy končí.

Žánr: Drama / Romantický / Mysteriozní / Fantasy

Země původu: USA / Nový Zéland

Rok vzniku: 1998

Délka: 113 minut

Světová premiéra: 28. září 1998

Premiéra v kinech ČR: 25. března 1999

Původní název: What Dreams May Come

Režie: Vincent Ward

Námět: Richard Matheson (román "What Dreams May Come")

Scénář: Ronald Bass

Produkce: Barnet Bain, Ronald Bass, Alan C. Blomquist, Stephen Deutsch, Ted Field, Erica Huggins, Scott Kroopf

Hudba: Michael Kamen

Kamera: Eduardo Serra

Společnost: Interscope Communications / Metafilmics / Polygram Filmed Entertainment

Natáčeno: Alameda, Kalifornie, USA / Angel Falls, Canaima National Park, Estado Bolívar, Venezuela / Blackfeet Indian Reservation, Montana, USA / Glacier National Park, Montana, USA / Niagara Falls, New York, USA / Oakland, Kalifornie, USA / Piedmont, Kalifornie, USA / San Francisco, Kalifornie, USA / San Jose, Kalifornie, USA / St. Vincent’s Church, San Rafael, Kalifornie, USA / Treasure Island, Kalifornie, USA

Hrají: Robin Williams (Chris Nielsen), Cuba Gooding Jr. (Albert Lewis), Annabella Sciorra (Annie Nielsenová), Max von Sydow (rádce Tracker), Jessica Brooks Grant (Marie Nielsenová), Josh Paddock (Ian Nielsen), Rosalind Chao (Leona), Lucinda Jenney (paní Jacobsová), Maggie McCarthy (Stacey Jacobsová), Wilma Bonet (Angie), Matt Salinger (reverend Hanley), Carin Sprague (nejlepší kamarádka Cindy), June Carryl-Lomena (žena v havarovaném autě), a další

Předpokládané údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný

Videoukázka:

{youtube}1pHCtLzmras{/youtube}