Aha! – Úžasná planeta DVD 6

Pondělní Aha! v ediční řadě Světový dokument přinese společně s KM Records a North Video v pondělí 16. února 2009  další disk série výběrových programů královny dokumentárních filmů – BBC Motion Gallery. Přírodopisný seriál BBC Úžasná planeta bude vycházet postupně na 10 DVD. Cena jednoho disku bude 49,- Kč.


Šestý disk bude obsahuje:

ZÁKON DŽUNGLE
Svět zvířat je plný soubojů. Bojuje se při obraně území, při soupeření o samičku, při shánění potravy i při záchraně před hladovým predátorem. Zápasníci o velikosti několika centimetrů bojují stejně jako mnohasetkiloví obři. Bojuje se za pomoci kusadel, kopyt, rohů, paroží, pařátů, zubů i ocasů. Pokud se nejedná o lov kořisti, jen málokdy příroda dovolí, aby se soupeři výrazně zranili; na to má život příliš velkou cenu.

DIVOKÉ KOČKY
Divoké kočky (43:27) – Mňau… tyhle čičinky jsou opravdové šelmy a vládci svých teritorií. Jaguár je největší americkou kočkovitou šelmou, tygři asijští samotáři a lvům se odnepaměti říká "králové zvířat". Ocelot žije v subtropickém pásmu amerického kontinentu a je výborný plavec, serval zase dokáže vyhrabat hlodavce z nory. Kočkovité šelmy mají mnoho společného… i s vaší Micinkou.

ZVÍŘATA AMERIKY
Původní obyvatelé amerického kontinentu se s nimi běžně setkávali, dávali si podle nich jména, zobrazovali je na svých totemech a považovali se za součást jejich říše. Těmi, bez nichž si severoamerickou přírodu nelze představit, jsou především vlk, orel, los, mustang či medvěd grizzly. Silou v čelistech jsou pověstní severoameričtí aligátoři, a když se vydáme k pobřežím oceánu, narazíme na mořské vydry či na rypouše.

ZVÍŘECÍ INŽENÝŘI
Mezi zvířaty najdeme také pravé mistry v architektuře a designu. Zvířata si budují domy, přehrady, tunely i výškové stavby. Používají všechny dostupné suroviny, a když potřebný materiál není v dosahu, vyrobí si ho sami. Při shánění potravy se z nich stávají kapacity v řešení hlavolamů. a kde nestačí schopnosti jedince, připraví promyšlenou týmovou strategii.

Dále vyjdou tyto díly:
09.02.2009 – Po stopách dávných věků
16.02.2009 – Zákon džungle
23.02.2009 – Divoké námluvy

© BBC Worldwide limited.;  KM Records, s. r. o.
Menu DVD 
Údaje o DVD:
Výběr kapitol 
Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: 2.0 CZ, ENG
Titulky: CZ
Nastavení zvuku a titulků 
Délka: 174 minut
Typ disku: DVD 9
Regiony: All
Bonusy: —