Aha! Palace Pictures – V pasti

Ve čtvrtek se ve spolupráci Aha! a Codi v edici Palace Pictures dočkáme 26. února 2009 filmu V pasti za 44,- Kč. Cizí pánové by nikdy neměli mluvit s malými děvčátky… Kdo je kočka a kdo myš?

Internet je místo neomezených možností. Lidem denodenně slouží k zábavě, k práci, k nabývání nových vědomostí a v neposlední řadě také k seznamování se s dalšími lidmi. Ale internet je také velmi anonymní, nikdy nevíte na koho můžete narazit. A právě přes internet se seznámily hlavní postavy snímku.

V pasti 

Režisér David Slade, známý dosud především tvorbou hudebních klipů, se rozhodl napínat diváka už od samého začátku vyprávění. (Součástí jeho promyšlené taktiky je i filmový plakát.) Zůstává tak jediným, kdo má situaci pořád pevně v rukou. Slade je především skvělý vypravěč, k čemuž plně využívá jak obrazu, tak zvuku. Daří se mu tak odhalovat vždy jen to nejnutnější a to vše s dokonalým načasováním.

V pasti

Hayley je sebejistá a chytrá čtrnáctiletá holka. Ale i chytré holky dělají chyby. Přes internet se seznámí s Jeffem, trochu podivínským módním fotografem lehce přes 30. Dají si sraz v kavárně a pak vyráží do Jeffova domu na předměstí Los Angeles. Ačkoliv je Jeff uhlazený profesionál, na jejich setkání je něco zneklidňujícího.

 

 

 

Proč tak bystrá holka vstupuje dobrovolně do domu prakticky neznámého staršího muže? Co vedlo Jeffa, aby ji pozval? Náhodný pokec po síti, fotografování nebo skrytý záměr? Pouhé dvě postavy rozehrávají napínavou hru, působivé psychologické drama, které nenechá diváka v klidu až do samého závěru. Mrazivá hra na kočku a myš, kde si však nemůžete být jisti, kdo je kořist a kdo lovec…

Přes ožehavé téma není film prvoplánově provokativní ani přehnaně moralizující. Daleko lépe než krev a sex funguje napětí, zvyšovaném pozvolným odhalováním motivů obou postav. V pasti se pohybuje mezi psychologickým dramatem a thrillerem. Film spočívá na výborných výkonech dvojice herců v hlavních rolích: Patrick Wilson hraje Jeffa a mladá Ellen Page ztvárnila roli Hayley. Doslova vynikající je širokoúhlá kamera, která dokonale využívá možností rozlehlého moderního interiéru Jeffova domu.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Žánr: Thriller / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 103 minut (1:40:05)

Původní název: Hard Candy

Světová premiéra: leden 2005 – USA (Sundance Film Festival)

Režie: David Slade

Scénář: Brian Nelson

Produkce: Paul G. Allen, Michael Caldwell, Ellora Chowdhury, Erica Farjo, David Higgins, Richard Hutton, Barney Jeffrey, Rosanne Korenberg, Brian Nelson, Jody Patton, Hans Christian Ritter, Alex Webster

Hudba: Harry Escott, Molly Nyman

Kamera: Jo Willems

Fotograf: Ye Rin Mok (Jeffovy fotografie)

Společnost: Vulcan Productions / Launchpad Productions

Natáčeno: Arclight Cinemas – 6360 W. Sunset Blvd., Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Burbank, Kalifornie, USA / Griffith Park – 4730 Crystal Springs Drive, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Patrick Wilson (Jeff Kohlver), Ellen Page (Hayley Starková), Sandra Oh (Judy Tokudaová), Odessa Rae (Janelle Rogersová), Gilbert John (Nighthawks Clerk), Cori Bright (dívka v kavárně), Erin Kraft (Donna Mauerová-foto), Jennifer Holmes (Janelle)

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 1. část 

Výběr kapitol 2. část 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků 

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: nabízíme (trailery), upoutávka, za kamerou, rozhovory (Patrick Wilson, Ellen Page, David Slade, Brian Nelson)   

Bonusy

Za kamerou

Ellen Page