Eusebius – Sniper

Tak to vypadá, že Eusebius se dal zase dohromady s deníkem Právo. Na předchozím obalu byla zveřejněna upoutávka na plánované tituly, takže v pátek 6. března 2009 můžeme očekávat film Sniper za 49,- Kč. Život za život! Pokud víte, o čem je Telefonní budka, pak je vám vše jasné. Jak praví jeden divácký komentář – stačí CTRL+C a CTRL+V.

Atraktivní Liberty Wallace je manželkou a současně obchodním partnerem bohatého zbrojního magnáta Victora Wallaceho. Jednoho dne se její cesta na pravidelnou schůzku s milencem, hercem Russellem, změní v drama, když jí cestu zkříží tajemný střelec. Muž, který si říká Joe, přepadl v šatně divadla Russella, chystajícího se na představení, spoutal ho a umístil do šatny časovanou bombu, která je sice nastavena na devadesát minut, současně však reaguje na prudké pohyby a zvuky, které ji přivedou k explozi okamžitě. Potom zavolal na mobilní telefon Liberty, řekl jí, co udělal a přikázal jí, aby se přímo na náměstí v blízkosti divadla připoutala želízky k pojízdnému stánku s hot dogy.

Potom jí prozradí, že ve stánku je umístěna další bomba, která exploduje, pokud zavěsí, nebo se jí vybije baterie. A navíc ji má na mušce speciální odstřelovačské pušky, jednoho z úspěšných výrobků zbrojařské společnosti, kterou Liberty zdědila po svém otci. Zpočátku nemá Joe žádné požadavky, ale nakonec vyjde najevo, že jeho malá dcera byla ve škole zastřelena spolužačkou – pistolí, kterou vyrobila její továrna. Netají se tím, že Liberty zabije, dává jí však na vybranou. Může zemřít jako hrdina, pokud přizná špinavé obchody své společnosti a politické čachry stojící v jejich pozadí. A protože je Joe bývalý agent CIA, je jisté, že zneškodnit ho nebude snadné.

Žánr: Akční / Drama / Thriller

Země původu: Německo / Kanada

Rok vzniku: 2002

Délka: 96 minut

Původní název: Liberty Stands Still

Světová premiéra: 18. ledna 2002 – USA (Palm Springs International Film Festival)

Režie: Kari Skogland

Scénář: Kari Skogland

Produkce: Ogden Gavanski, Eberhard Kayser, Peter A. Marshall, Mario Ohoven, Michael Ohoven, Gary Pearl, William Vince

Hudba: Michael Convertino

Kamera: Denis Maloney

Společnost: Lions Gate Films / Cinerenta Medienbeteiligungs KG / Pearl Pictures / Cinestone / Still Productions

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Wesley Snipes (Joe), Linda Fiorentino (Liberty Wallace), Martin Cummins (Russell Williams), Tanya Allen (May), Hart Bochner (Hank Wilford), Fulvio Cecere (Burt McGovern), Gregory Calpakis (Vince), Terry Chen (důstojník Tom), Roger R. Cross (důstojník Miller), Robert Lewis (požárník Frank), Brian Markinson (Rex Perry), Chiara Ohoven (Heidi), Oliver Platt (Victor Wallace), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: trailer, vícekamerové záběry