Blesk – Eric Clapton & Friends Live 1986

 

V pondělí 9. března 2009 jsme se my, pamětníci, opět díky Blesku a edici, označené Hudba DVD dočkali bonbónku. Eric Clapton & Friends Live 1986 (with Phil Collins, Greg Phillinganes, Nathan East) za 52,- Kč

 

Rocková legenda Eric Clapton na turné k albu "August" v roce 1986 s doprovodem, který se skládal z vybraných hudebníků, kteří mu pomáhali s nahráváním alba. Záznam koncertu je z 15. července 1986 v Birminghamu v Anglii, a zahrnuje takové klasické písně jako "Crossroads", "Layla", "Sunshine Of Your Love" a další. Součástí playlistu ale byly i dosud nehrané novinky ze zmíněného alba, všechny vřele přijaté. Vystoupení je mixem starého a nového, Cream, Derek and the Dominoes, sólového materiálu.

DVD obsahuje skladby:

 

1. Crossroads

2. White Room

3. Run

4. Miss You

5. Tearing Us Apart

6. Holy Mother

7. In The Air Tonight

8. Layla (Credits)

9. Sunshine Of Your Love (Encore)

V roce 2003 na DVD vydaný záznam koncertního vystoupení z National Exhibition Centre v Birminghamu, které příležitostně uspořádal 15. června 1986 Eric Clapton. Vedle čtyř písniček z alba August zavzpomínal Eric Clapton také na svůj autorský repertoár skupin Cream a Derek And The Dominoes nebo sólovou produkci. Doprovodnou kapelu vytvořili neméně zdatní hudebníci Phil Collins, Nathan East a Greg Phillinganes. Povedená retrospektivní, devítipísničková rocková show a vzpomínkový koncert ve zcela profesionálním provedení hudebních osobností.

Žánr: Hudební

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1986

Délka: podle obalu cca 58 minut

Společnost: Tyne Tees Televison Ltd. / Eagle Vision

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital DTS, 5.1, 2.0 anglicky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný