Aha! – Úžasná planeta DVD 11

Pondělní Aha! v ediční řadě Světový dokument přináší v pondělí 23. března 2009  další disk ze série výběrových programů královny dokumentárních filmů – BBC Motion Gallery. Seriál dokumentů BBC Úžasná planeta vychází postupně na 15 DVD, vždy v pondělí. Cena jednoho disku je 49,- Kč.

Jedenáctý disk obsahuje:

MĚNÍCÍ SE PLANETA

Zemi často označujeme jako "svou planetu". Ale nakolik patří skutečně nám – lidem? Planeta žije vlastním životem, jejž můžeme někdy sledovat. Sopky, zemětřesení, ledovce nebo měnící se krajina, to vše jsou projevy života naší Země. Ten ovlivňuje i sluneční svit nebo vesmírná tělesa, jejichž kousky tu a tam proletí atmosférou a mohou změnit životní podmínky na stovky let.

GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ
Lidé a příroda – fenomény, jejichž existence je navždy propojena. Lidstvo si dobře uvědomuje, že by bez přírody existovat nemohlo, přesto se někdy dopouští chyb, jež mají na přírodu tragicky trvalý dopad. Nejsou to jen změny kvality ovzduší v důsledku průmyslové aktivity. Nedozírné důsledky mohou mít změny říčních koryt, manipulace se zvířecími a rostlinnými druhy, průmyslový rybolov, šíření epidemií či kácení pralesů a monokulturní zemědělství.

SVĚT V OBLACÍCH

Navštivme stvoření, jejichž domovem je modré nebe a bílá oblaka. Z výšky, pohledem téměř božským, shlédněme k vrcholkům hor i do údolí. Pozapomeňme na skutečnost, že člověk nemá křídla. Budeme stoupat, kroužit, plachtit.

© BBC Worldwide limited.;  KM Records, s. r. o.

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD

 

Výběr kapitol 

 

Obraz: barevný, PAL, 4:3

Zvuk: 2.0 CZ, ENG

Titulky: CZ

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Délka: 204 minut

Typ disku: DVD 9

Regiony: All

Bonusy: —