Tommü Records – Zdeněk Izer – 7 dní čili tejden (CD)

Co jsou to "politicky nekorektní výroky" jsme se tento týden mohli přesvědčit všichni a díky jistému českému politikovi i celý svět. Na podobné téma je laděno CD 7 dní čili tejden které napsal, namluvil a nazpíval bavič Zdeněk Izer (a spol). Cena 44,- Kč. VYšlo v edici Nejprodávanější alba od Tommü Records.

Politická satira je žánr, který se u nás až na výjimky moc nepěstuje. Jednak z toho důvodu, že dělat ho opravdu vtipně a nadčasově dokáže jen pár lidí (zde nemohu nevzpomenout zesnulého Miloslava Šimka a jeho parnerku a pokračovatelku Zuzanu Bubílkovou). Dále je to i proto, že to co děje v reálné politice by ani žádný humorista snad ani nevymyslel. Zdeněk Izer se o to i tak pokouší, a komu vyhovuje typ humoru, ke kterému se moc nehodí adjektivum "inteligentní", ten se možná místy i pobaví.

Zprávy: "Dozvěděli jsme se, že obyčejný dělostřelecký granát usmrtí až 25 lidí, zatím co účinnější chemický jich usmrdí dvonásobek".

Publicistika: "Grüße von Lisboa, tady Vás zdraví nějaká Lisboa. Kristepane, co s ní máte?" S kým? No Lisboa, je to taková ta úchylná holka, co je na děvčata, ne? Prosím Vás, to je pozdrav z Lisabonu".

Scénář a režie: Zdeněk Izer, Marek Dobrodinský
Mluvené slovo a zpěv: Zdeněk Izer
Hudba: Marek Dobrodinksý

Byly použity části písniček:

• Sbohem lásko, já jedu dál (V. Severa, J.Laufer)
• Láska prý (John Denver, Z. Rytíř)

Kresba na obalu: B. Sýkora
Design: V Procházka
Redesign: Ivo Kubata, 2009