Blesk pro ženy/Harlequin – Záměna

Když skončila Angelika, Blesk pro ženy rozjíždí novou sérii – vrací se opět ke kategorii televizních romantických filmů, tentokrát pod hlavičkou Harlequin. Jako první nabídne 6. dubna 2009 titul Záměna v ceně 49,- Kč. Studentka Kimberly načas zastoupí své dvojče – modelku Dominiku. Pozná tak rub a líc této profese a možná i životní lásku.

Za Kimberly přijíždí její sestra Kate, slavná a rozmařilá pařížská modelka známá pod jménem Dominika, která už dlouho propadá alkoholismu. Aby Kimberly zachránila sestřinu kariéru, domluví se s ní, že po dobu Domičina protialkoholního léčení se ji pokusí nahradit. Jsou to sice dvojčata na první pohled k nerozeznání, ale povahově jsou zcela odlišné. Kimberly není tak „bujará“ a spíš než večírky a tancování ji baví knihy. A teď po ní Dominika chce, aby se na několik měsíců stala modelkou vyhlášeného módního salonu Duroche. Nakonec se však Kimberly nechá přemluvit, a tak se jednoho dne objeví v salónu jako Dominika.

Kimberly se vydává do světa módy. Šéfa módního salonu Henryho Chambertina i jeho majitele Philipa Clamerona Dominičina „nová“ podoba zarazí. Přestože má Kimberly obavy z prozrazení, zejména pokud jde o bystrého Philippa de Claremonta, situace se ukáže příznivější, než se by se vůbec mohlo zdát. Claremont je totiž „novou“ Dominkou nadšený. Bez pomoci kostymérky Marie, která je Dominice zavázána za finanční pomoc, by ale situaci nezvládla. Kimberly brzy slaví úspěchy.

Jenže pak někdo ukradne v salónu několik drahých modelů a podezření padne právě na Dominiku. Claremont na ni nastraží past, ale než se naděje, spadne do ní sám, protože se do Dominiky zamiloval. Ona ho sice také miluje, ale nesmí dát nic najevo, protože pak by vyšla najevo pravda. Jenže Claremont ji miluje čím dál tím víc a Kimberly se ocitne před osudovým rozhodnutím. Zachovat tajemství své sestry nebo ztratit Claremonta?

Zřejmě jediný dostupný divácký komentář tady.

harlequin_1_zamena_blesk

harlequin_1_zamena_back

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Kanada / Maďarsko / USA / Německo

Rok vzniku: 1994

Délka: 88 minut

Původní název: A Change of Place / La Star aux deux visages

Světová premiéra: 9. října 1994

Režie: Donna Deitch

Námět: Tracy Sinclair (román „A Change of Place“)

Scénář: Rosemary Anne Sisson, Jim Henshaw

Produkce: Peter Bray, László Helle, Jim Henshaw, Stéphane Reichel

Hudba: Brent Barkman, Carl Lenox

Kamera: Nyika Jancsó

Společnost: Alliance Communications Corporation / CBS Entertainment Production / CTV Television Network / Harlequin / Transatlantic Media Associates / Universum Film

Hrají: Rick Springfield (Philip), Andrea Roth (Kim Jamesonová/ Kate ‚Dominique‘ Jamesonová), Geordie Johnson (Jacques), Stephanie Beacham (Marie), Ian Richardson (Henri Chambertin), Viktoria Kerekes (Jacqueline), Kathleen Gati (Mimi), Zoltán Rátóti (Stefan), Maria Hafra (Carmen), Adam Neinstein (Charles), Michael Mehlmann (Dr. Elliott), Pál Makrai (řidič), David Tysall (majitel klubu), Rebecca Denton (recepční), Zsolt Csutak (Paul), Zsuzsa Holl (prodavačka), Gary Krawford (turista), Eve Crawford (turistka)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný