Vapet vás baví – Útěk před smrtí

 

Před nedávnem jsme tu měli jeden televizní film plný sněhu, a ve čtvrtek nám Vapet v edici Vás baví nabídne 9. dubna 2009 další titul Útěk před smrtí v ceně 48,- Kč. Informací se lze dopátrat i pod alternativním názve Vražedná túra. 

 

Staří přátelé se rozhodnou po vzájemném hecování vydat na nebezpečnou dobrodružnou výpravu do hor. Oficiálně je cílem výpravy vyřešit záhadné zmizení jejich společného přítele Jacka. Brzy však vyjde najevo, že každý z nich má pro tuto cestu svůj osobní motiv, a že ani po letech se vlastně neznají. Šarmantní atletický Jean-Philippe trpí nevyléčitelnou chorobou a cesta do neznáma představuje pro něho jen možnost důstojně ukončit svůj život.. Roberto, slaboch a diplomat chce svou odvahou zaimponovat své nevěrné ženě Gabrielle. Ta má poměr se sukničkářem Richardem, který hledá ve svém životě jistotu a smysluplnost… Jeden z nich má úplně jiný plán. Ten může stát ostatní život.

Skupinu doprovází tajemný muž, iniciátor výpravy Rus Dimitri a atraktivní horská průvodkyně Monika. Na začátku cesty se však na fasádě jejich přátelství objeví trhliny. Richarda zasype lavina, Jean- Philippe se odmítá řídit společnými bezpečnostními pravidly a když Dimitriho někdo zavraždí, napětí ve skupině začíná být nesnesitelným. Cesta do hor se rázem změní v boj o holý život, přičemž pomoc je na kilometry vzdálená. Nikdo si není jistý, komu může věřit. Nikdo si není jistý, zda se mu podaří přežít…

Žánr: Thriller / Akční

Země původu: Německo

Rok vzniku: 1998

Délka: 93 minut

Původní název: Mörderische Abfahrt / Skitour in den Tod

Světová premiéra: 19. ledna 1999

Režie: Curt M. Faudon

Scénář: Curt M. Faudon, Brendan Somers

Produkce: Martin Ganz, Doris Kirch, Ronald Mühlfellner, Robert Stiemerling

Kamera: Stephan Mussil, Martin Stingl

Společnost: SAT 1

Natáčeno: Innsbruck, Tyrol, Rakousko / Ischgl, Tirol, Rakousko / Pitztal, Tirol, Rakousko / St. Leonhard im Pitztal, Tirol, Rakousko / Vídeň, Rakousko

Hrají: Thomas Heinze (Richard), Carin C. Tietze (Monika), Heio von Stetten (Maximilian), Rupert Frazer (George), Aleksandr Peskov (Dimitri), François-Eric Gendron (Jean-Philipe), Jerry Calà (Roberto), Marina Suma (Gabriella)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: žádný