ABCD Video – Nejkrásnější místa světa 2 – Francie

 

Pokud se letos chystáte na dovolenou do Francie a nebo pokud rádi cestujete po světě v pohodlí svého domácího kina, nenechte si ujít DVD od ABCD Video z edice Nejkrásnější místa světa. Druhý díl se jmenuje Francie. Cena 49,- Kč. Vyšlo dnes ve středu 8. dubna 2009

 

Po té, co přestal vycházet cestopisný seriál Cestománie v časopise Lidé a Země, byla nabídka tohoto žánru v trafikách poněkud omezená. Sem tam se objevil nějaký zajímavý titul například v časopise Příroda, ale o nějakém soustavnějším přísunu tohoto typu DVD za přístupnou cenu se mluvit nedá. Respektive nedalo, až do současných dnů. 
 
Česká firma ABCD-VIDEO, spol. s r.o. založená v roce 1992 se kromě jiných činností zabývá také vydáváním edice cestopisných videokazet a multimediálních DVD "Nejkrásnější místa světa". V minulosti jsme se s jejich tituly mohli setkat na stáncích – jednalo se například o některá DVD z edice IMAX. Ceny těchto DVD ovšem byly až dosud takové, že se (alespoň dle mých zkušeností) na stáncích objevil vždy tak 1 – 2 kusy a ty tam ležely poměrně dost dlouho. Ovšem nyní dochází ke změně, kterou jistě uvítá většina potencionálních zájemců o tato DVD. Od nynějška by se měly objevovat za cenu  49,- Kč. Již za dva týdny by se po Francii měl objevit další díl: Benátky. 
Zadní strana
 
Kapitoly na DVD:  
01. Paříž
02. Versailles
03. Rouen
04. Caen
05. Bayeux
06. Landing Beaches
07. Mont Saint Michel
08. Chartres
09. Châteaux Country
10. Tours
11. Cognac
12. Saint Emilion
13. Bordeaux
14. Lourdes
15. Carcassonne
16. Arles
17. Nîmes
18. Avignon
19. Cannes
20. Nice
21. Monte Carlo
22. Lyon
23. Dijon
24. Reims  
Další informace o Francii získáte po vložení disku do DVD mechaniky vašeho PC, který automaticky spustí multimediální přílohu DVD. 
Údaje o DVD:

Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: DD 2.0 česky
Titulky: —
Délka: 106 + 25 minut
Typ disku: DVD 5

Regiony: 1-6
Bonusy: ukázky z filmů na DVD