Sobotní Blesk- Návrat Růžového Pantera

Občas to vypadá tak, že nás trafiky zásobují jen samými obskurními tituly, které docela automaticky řadím do přihrádky "to nemusím mít". Tu a tam se ale zaleskne v hlušině rudná žíla. To je případ i sobotního Blesku, který přichází s Petterm Sellersem v  nikdy neokoukatelné zábavě Návrat Růžového Pantera.Vyjde v sobotu 11. dubna 2009 za 49,- Kč.

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera.

Geniální nešika opět na scéně! Peter Sellers alias inspektor Clouseau zase jednou na stopě největšího diamantu světa. Opět jednou byl Růžový panter, největší diamant světa (nazývaný tak proto, že mikroskopická puklinka na jedné jeho plošce připomíná při pohledu z určitého úhlu pantera, chystajícího se ke skoku) ukraden!

V muzeu Lugašského království, kam jej denně chodily obdivovat desítky návštěvníků, byli přesvědčeni, že je nedobytný. A vskutku, může být dokonalejší zabezpečení, než je soustava pancéřových dveří, které se automaticky hermeticky uzavřou kolem každého, kdo by se mu jen chtěl přiblížit na dosah? Zdá se však, že ten, kdo se zmocnil diamantu, byl mistr svého oboru. 

Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa – bílá rukavice – poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer).

Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom)už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit!

Čeká vás smršť vtipů v nadšasové brilantní komedii, kterou mnozí považují za nejlepší ze série o Růžovém panterovi.

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1975
Originální název: The Return of the Pink Panther
Žánr: Komedie
Režie: Blake Edwards
Hrají: Peter Sellers, Christopher Plummer, Herbert Lom, Burt Kwouk, John Bluthal, Peter Jones, Carol Cleveland, Peter Arne