North Video – Xena: Princezna bojovnice – 5. DVD – 1. série

Nazrál čas pro další disk s fantasy seriálem Xena – princezna bojovnice. Neohrožená princezna ze starých legend se vrací. Pátý disk vychází díky Aha! a North Video  v sobotu 11. dubna 2009. Cena 49,- Kč

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, nepokojem zmítaná zem zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí…  

Její odvaha měla změnit svět. 

V daleké zemi vycházejícího slunce, v době dávných tradic a obyčejů, putuje odvážná princezna Xena starověkým světem, aby s věrnou přítelkyní Gabrielou po boku bojovala proti zlu a bezpráví. Díky dokonalému výcviku ovládá všechny druhy zbraní a není tedy nepřítel, kterému by se nedokázala směle postavit. Všude, kam přijde, ji její sláva předchází a postupně se tak jméno Xena stává nesmrtelnou legendou, ke které se upínají naděje chudých a utlačovaných.  

 

DVD obsahuje další dva díly: 

13. Athénská městká akademie potulných básníků (Athens City Academy of The Performing Bards – 22. ledna 1996) – 42:09

Gabriela chce studovat na akademii pro bardy. Nejprve však musí prokázat svůj talent. Proto začne vyprávět příběh o bojovnici jménem Xena.  

Nebo také:

Gabriela chce vstoupit do Athénské městské akademie pro pěvce, ale sama zjišťuje, že všechno není přesně tak, jak si představovala. Zatímco vypráví historky ze společného života s Xenou, pomáhá ctižádostivému pěvci Orionovi probudit v sobě nefalšovaný vypravěčský talent. 

Režie: Jace Alexander 

Scénář: Steven L. Sears, R. J. Stewart

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Douglas "Doub" Ibold 

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Dean O’Gorman (Orion / Homér), Grahame Moore (Polonius), Patrick Brunton (Stallonus), Joe Manning (Euripedes), Andrew Thurtell (Twickenham), Lori Dungey (Kellos), Alan De Malmanche (Docenius), David Weatherley (Gastacius), Bernard Moody (opilec), Kirk Douglas (Spartacus), Michael Hurst (Iolaus), Steve Reeves (Herkules), Jean Simmons (Varinia), Kevin Sorbo (Hecules)   

14. Hrst plná dinárů (A Fistful od Dinars – 29. ledna 1996) – 42:31  

Xena s přáteli hledá bájný sumerský poklad, ambrosii – potravu bohů. Petracles raději obětuje svůj život, než aby ambrosie padla do nepravých rukou. 

Nebo také:

Xena zjišťuje, že několik nájemných zabijáků chce získat čtyři nápovědy, které vedou k nalezení ztraceného pokladu Sumerů. Xeně nejde o poklad, ale o to, co se nachází u něj – ambrózie, potrava bohů. Zatímco se snaží zabránit nalezení ambrózie, musí se postavit tváří tvář své dávné lásce Petraclovi, který také touží po pokladu.

Režie: Josh Becker 

Scénář: Steven L. Sears, R. J. Stewart

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Robert Field 

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela), Jeremy Roberts (Thersites), Peter Daube (Petracles), Huntly Eliott (Calicus), Richard Foulkes Jr. (Lycus), John Smith (Marleus), Lawrence Wharerau (Klonig), Merv Smith (vesničan)

Nová verze obálky

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995 – 2001

Původní název: Xena: Warrior Princess

Společnost: MCA Television / Renaissance Pictures / Studios USA Television / Universal TV

Natáčeno: Nový Zéland

Zadní strana obalu  

Údaje o DVD:  

Délka: 85 minut

Zvuk: DD 2.0 česky, DD 2.0 anglicky

Titulky: česky (vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem)  

Obraz: barevný, PAL, 4:3

Typ disku: DVD 5

Bonus: —