Filmag horor – Frankensteinovo zlo

Ve středu 15. dubna 2009 nám Filmag v edici horor za 45,- Kč nabídne dalšího představitele řady The Hammer Horror Series. Tentokrát to bude Frankensteinovo zlo. A s ním Peter Cushing v roli Viktora Frankensteina.

 

 

Baron Frankenstein a jeho asistent Hans se vrací po deseti letech ve vyhnanství do Karlstaadu do zámku, na své rodinné sídlo. Na místo, kde to všechno začalo. Nemá ani vindru, zámek je vyrabován místními obyvateli a nikdo v městečku mu není přátelsky nakloněn. Zjišťují, že veškerý majetek si pro sebe zcizil hamižný starosta města, který se spolu s policií pokouší barona opět zatknout. Ten chce pokračovat ve svých experimentech, jenže musí prchat a při útěku nachází své monstrum, o kterém se všichni domnívali, že je mrtvé, uvězněné v ledu. Za pomoci hypnotizéra Zoltana je přivedou k životu. Zoltan ale nemá čestné úmysly a využívá ovládnuté monstrum k vlastnímu prospěchu a obohacování. S tím se baron Frankenstein nemůže smířit.

 

A doplňkové informace poskládané z ohlasů znalců:  

 

Film je třetím (Kletba, Pomsta) pokračováním frankensteinovské série společnosti Hammer, ale nijak nenavazuje na předchozí dva díly. Byl vyroben pro Universal a proto byla i změněna podoba monstra, které v tomto filmu vypadá přibližně tak, jak ho klasicky ztvárnil Boris Karloff. Jako samostatný film ale docela funguje.

 

Žánr: Sci-Fi / Horor

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1964

Délka: 84 minut

Původní název: The Evil of Frankenstein

Světová premiéra: 8. kvěna 1964 – USA

Režie: Freddie Francis

Scénář: Anthony Hinds

Produkce: Anthony Hinds

Hudba: Don Banks

Kamera: John Wilcox

Společnost: Hammer Film Productions / Universal International Pictures

Natáčeno: Bray Studios, Down Place, Oakley Green, Berkshire, Velká Británie / Oakley Court, Windsor Road, Oakley Green, Windsor, Berkshire, Velká Británie

Hrají: Peter Cushing (baron Frankenstein), Peter Woodthorpe (hypnotizér profesor Zoltán), Duncan Lamont (šéf policie v Karlstaadu), Sandor Elès (Hans, Frankensteinův asistent), Katy Wild (žebračka), David Hutcheson (starosta Karlstaadu), James Maxwell (kněz), Howard Goorney (opilec), Anthony Blackshaw (policista), David Conville (policista), Caron Gardner (starostova žena), Kiwi Kingston (Monstrum), Timothy Bateson (hypnotizovaný muž), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný