North Video – Battlestar Galactica 6. DVD

North Video by v úterý 21. dubna 2009 mělo obohatit řadu Světový seriál šestým DVD seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč. Po předchozích zkušenostech lze očekávat opět dvě epizody.

 

Zdrcující útok Cylonů zničil všech dvanáct vesmírných lidských kolonií a naživu zůstaly jen posádky lodí, roztroušených v kosmu. Pod vedením battlestar GALACTICA putuje tato hvězdná flotila k legendami opředené 13. kolonii – bájné planetě Zemi, kde by zbytky lidského rodu našly útočiště a snad i nový domov.

 

Tvůrce: Ronald. D. Moore

Hudba: Bear McCrery

Hrají: Edward James Olmos (komandér William Adama), Mary McDonnell (prezidentka Laura Roslinová), Katee Sackhoff (poručík Kara "Starbuck" Thraceová), Jamie Bamber (kapitán Lee "Apollo" Adama), James Callis (doktor Gaius Baltar), Tricia Helfer (Number Six), Grace Park (poručík Sharon ‚Boomer‘ Valeriiová)

 

Epizoda 10

RUKA BOŽÍ (The Hand of God)

Režie: Jeff Woolnough

Scénář: Bradley Thompson, David Weddle

 

Jak zásob paliva ubývá, flotila je nucena hledat nové zásoby tyliové rudy, nebo se stane snadným cílem pro Cylony. Hlídka nalézá asteroid plný tylia, ale má to chybu – Cyloni ho našli první a vybudovali zde základnu.

 

Kara vymyslí plán: Tři nákladní lodě skočí blízko k asteroidu, Cyloni na ně začnou útočit a Vipery zničí nechráněnou základnu. K provedení tohoto útoku je třeba vědět, kde se skladuje neupravené tylium, jež je silně explozivní. Zde přichází na řadu Gaius Baltar, který toto místo se štěstím správně lokalizuje. Number Six mu říká, že to byl boží záměr, že právě on je božím nástrojem v tomto boji dvou ras.

 

Prezidentka Roslinová začíná mít halucinace po chamalle, kterou bere na rakovinu prsu. Když to řekne Eloshe, dozví se, že se plní 3 600 let staré proroctví, které vypráví o nalezení bájného světa, kam odešel třináctý kmen, Země.

 

Na okupované Caprice Sharon a Helo utečou ostatním Cylonům, ale věci se náhle komplikují, když Sharon zjistí, že je těhotná…

 

Dále hrají: Michael Hogan (plukovník Saul Tigh), Tahmoh Penikett (poručík Karl "Helo" Agathon), Aaron Douglas (Galen Tyrol), Kandyse McClure (důstojník Anastasia Duallaová), Paul Campbell (Billy Keikeya), Sam Witwer ("Crashdown"), Lorena Gale (Elosha), Nicki Clyne (Cally Henderson), Cailin Stadnyk (Davis), Bodie Olmos ("Hot Dog"), Lucianna Carro ("Kat"), Terry Chen ("Chuckles" Perry), Christina Schild (Playa Palacios), Biski Gugushe (Sekou Hamilton), Paul Cummings ("Fireball"), Camille Sullivan ("Stepchild")

 

Epizoda 11

KOLONIÁLNÍ DEN (Colonial Day)

Režie: Jonas Pate

Scénář: Carla Robinson

 

Když prezidentka Roslinová svolá prozatímní kvorum toho, co zbylo z Dvanácti kolonií, objeví, že demokracie nebývá vždycky to nejlepší řešení. Tom Zarek, charismatický a usvědčený terorista, je zvolen jako delegát Sagittaronu a ihned navrhne volby na úřad viceprezidenta.

 

Roslinová požádá svého poradce Wallace Graye, aby kandidoval proti Zarekovi. Ale když Gray dokáže, že není dostatečně populární, prezidentka se obrátí na náhle proslaveného Baltara.

 

Mezitím se dva ozbrojení lidé, Grimes a Vallance, dostanou na zasedání kvora. Lee a Kara je zadrží, ale Vallance poté záhadně umírá.

 

Mnoho světelných let daleko, na Caprice, musí Sharon provést nemožnou volbu – pokud chce zachránit Hela, bude mu muset říct, že je Cylon…

 

Dále hrají: Richard Hatch (Tom Zarek), Kate Vernon (Ellen Tigh), Michael Hogan (Saul Tigh), Tahmoh Penikett (Karl "Helo" Agathon), Aaron Douglas (Galen Tyrol), Nicki Clyne (Cally Henderson), Robert Wisden (Wallace Gray), Alex Zahara (Valance), Malcolm Stewart (Marshall Bagott), David Kaye (James McManus), Cailin Stadnyk (Davis), Patricia Idlette (Sarah Porter), Christina Schild (Playa Palacios), Biski Gugushe (Sekou Hamilton), Patrick Gallagher (Leon Grimes), James Ashcroft (komentátor), Mario Battista (zahradník)

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 2×42 minut

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný