North Video – Kočičí lidé

North video v páteční edici Světový kinematograf dne 24. dubna 2009 za 49,- Kč nabídne film Kočičí lidé. Pod vlivem svých sexuálních tužeb a pudů se proměňuje v kočičí stvoření – stejně jako její bratr. Remake filmu z roku 1942.

 

  

 

 

 

Nastassja Kinski hraje hlavní hrdinku filmu Irenu, krásnou mladou ženu v rozpuku sexuality. Irena prožije své první milování, které s sebou nepřinese jen překrásný prožitek, ale také nepředvídatelné tragické následky! Nesmírná vášeň jejího prvního romantického vzplanutí je tak silná, že Irena dokáže překonat všechen chaos, který ji obklopuje, včetně mimořádných požadavků vlastního bratra, a odhalí svůj vlastní fantastický osud. Kočičí lidé jsou erotickou fantazií vášně a hrůzy, které vyvolá první láska mladé ženy. Touha… vášeň… krev, vlastní chtíč ji promění v jednu z těch, kterým se říká Kočičí lidé.

 

  

 

V dávné minulosti žil kdesi v poušti kmen, který považoval leopardy za vtělení bohů a obětoval jim ženy. Z jejich spojení vzešla rasa kočičích lidí. Lidí poznamenaných krutou kletbou. Ačkoli vypadají jako lidé, prozradit by je mohly snad jen oči nebo pružná kočičí chůze, a mají stejné touhy, musejí je skrývat, protože v okamžiku nekontrolované vášně se mění v divoké černé leopardy a zabíjí. Jsou mezi námi, i když dnes už je jich málo. Například Irena Gallierová nikdy nepotkala nikoho svého druhu – s výjimkou bratra Paula. Je to vysoká dívka se zelenýma očima a pružnými pohyby, plná strachu ze sexu a alkoholu, které by v ní mohly probudit zvíře.

 

  

 

Právě pocit nebezpečí, který z ní vyzařuje, upoutá pozornost Olivera Yatese z neworleánské ZOO. Současně si také uvědomí, že právě to je žena, na kterou celý život čekal. Pak se ovšem objeví Paul, který složitou situaci ještě více zkomplikuje. Irena odmítá milostný vztah s bratrem, protože se bojí incestu a odmítá také Olivera, přestože ho miluje. Tragický příběh se odehrává ve dvou souběžných rovinách. Tou hlavní je prohlubování vztahu mezi Irenou, Paulem a Oliverem. Vedle ní je tu fantaskní pohled do dávné minulosti leopardího kultu. To vše je nataženo na kostru příběhu, tvořenou pátráním policie po pachateli krvavých vražd, kterým je právě Paul.

 

  

 

A co zkušení a znalí diváci?

 

Tohle má být horor ? Chvílemi mi to připadalo spíše jako komedie. Nepříliš zábavné, ani strašidelné, jediné plus byly vnady Nastassie Kinské.

 

 

 

Remake filmu Jacquesa Tourneura z roku 1942. Je to hloupoučké, někdy nelogické a občas vtipně neumětelské, ale taky celkem sympatické, s příjemným 80’s hudebním podkladem.

 

Spíš lehce erotický thriller než co jiného, se skvělou hudbou a písní Davida Bowieho.

 

 

 

Žánr: Horor / Drama / Fantasy / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1982

Délka: 114 minut

Původní název: Cat People

Světová premiéra: 2. dubna 1982 – USA

Režie: Paul Schrader

Scénář: DeWitt Bodeen, Alan Ormsby, Paul Schrader

Produkce: Jerry Bruckheimer, Charles W. Fries, Max Rosenberg

Hudba: Giorgio Moroder

Kamera: John Bailey

Společnost: RKO Pictures / Universal Pictures

Natáčeno: 591 Esplanade Ave, New Orleans, Louisiana, USA / Audubon Zoo – 6500 Magazine Street, New Orleans, Louisiana, USA / Charters Street, French Quarter, New Orleans, Louisiana, USA / Esplanade, New Orleans, Louisiana, USA / New Orleans, Louisiana, USA / Slidell, Louisiana, USA / Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA

Hrají: Nastassja Kinski (Irena Gallierová), Malcolm McDowell (Paul Gallier), John Heard (Oliver Yates), Annette O’Toole (Alice Perrinová), Ruby Deeová (žena), Ed Begley Jr. (Joe Creigh), Scott Paulin (Bill Searle), Frankie Faison (detektiv Brandt), Ron Diamond (detektiv Ron Diamond), Lynn Lowry (Ruthie), John Larroquette (Bronte Judson), Tessa Richarde (Billie), Patricia Perkins (řidička taxíku), Berry Berenson (Sandra), Fausto Barajas (Otis), a další

 

  

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky  

Titulky: česky vypínatelné u českého zvuku, česky napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1 anamorf)

Bonus: žádný