ABCD Video – Nejkrásnější místa světa 3 – Benátky

 

Pokud se letos chystáte na dovolenou do Itálie a nebo pokud rádi cestujete po světě v pohodlí svého domácího kina, nenechte si ujít DVD od ABCD Video z edice Nejkrásnější místa světa. Třetí díl se jmenuje Benátky. Cena 49,- Kč. Vyšlo ve středu 22. dubna 2009.  

 

Česká firma ABCD-VIDEO, spol. s r.o. založená v roce 1992 se kromě jiných činností zabývá také vydáváním edice cestopisných videokazet a multimediálních DVD "Nejkrásnější místa světa". V minulosti jsme se s jejich tituly mohli setkat na stáncích – jednalo se například o některá DVD z edice IMAX. Ceny těchto DVD ovšem byly až dosud takové, že se (alespoň dle mých zkušeností) na stáncích objevil vždy tak 1 – 2 kusy a ty tam ležely poměrně dost dlouho. Ovšem nyní dochází ke změně, kterou jistě uvítá většina potencionálních zájemců o tato DVD. Od nynějška by se měly objevovat za cenu  49,- Kč. Již za dva týdny by se po Benátkách měl objevit další díl: Kanada
 
Kouzlo Benátek je nepopsatelné. Na každém kroku se zde setkáváte s melancholickou a tajemnou krásou. Je to skutečně zázrak, že město, které bylo postaveno na místě plném bažin, vyrostlo do té podoby, v jaké ho známe dnes. Když před 500 lety plul vyslanec francouzského krále velkým kanálem, který se jako obrovský otazník vine středem města, tak napsal: "Věřím, že tohle je nejkrásnější ulice světa. Domy jsou veliké, vysoké a z dobrého kamene. Na nejstarších z nich jsou nádherné fresky. Ty ostatní mají skvostně zdobená průčelí z bílého mramoru. Je to nejmajestátnější město ze všech, které znám."
 
BENÁTKY (51:42 min.):

01. Historie
02. Kanály Benátek
03. Náměstí Sv. Marka
04. Bazilika Sv. Marka
05. Dóžecí palác
06. Piazzeta dei Leoncini
07. Most vzdechů
08. Santa Maria della Salute
09. Lido
10. Ostrov San Michele
11. Ostrov Murano
12. Ostrov Burano

BENÁTSKÁ RIVIÉRA (22:52 min.):

01. Lido di Jésolo
02. Verona
03. Sirmione
04. Desenzano
 

Další informace o Benátkách získáte po vložení disku do DVD mechaniky vašeho PC, který automaticky spustí multimediální přílohu DVD. 
Zadní strana 
Údaje o DVD:

Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: DD 2.0 česky
Titulky: —
Délka: 75 + 25 minut
Typ disku: DVD 5

Regiony: All
Bonusy: Ukázky z filmů na DVD –
01. Paříž
02. Egypt
03. JOTA
04. Aljaška – Duch divočiny
05. Erupce Sv. Heleny
06. Kaňon Zion – Poklady bohů
07. Medvědi
08. Nejkrásnější místa
09. Pacifický ohnivý kruh
10. Pátrání po velkém žralokovi
11. Solarmax
12. Tropický deštný prales
13. Nádherný Sever
14. Afrika – Serengeti
15. Vlci
16. Ztracený svět