Jeden den s… Petrem Novotným

Před nedávnem vyšlo DVD věnované herci Jiřímu Krampolovi, týden na to Václavu Vydrovi, a ve stejné edicii vydávané Flexibilou, nyní vyšel  Jeden den s… Petrem Novotným. Cena je stejná: 49,- Kč. Vyšlo ve úterý 28. dubna 2009.

Když se řekne slovo humorista nebo komik, vybaví se mi osobnosti jako byl Felix Holzmann, Miloslav Šimek, Jiří Grossmann, atd. Tedy lidí, kteří uměli dělat inteligentní humor a kteří dokáží bavit i dnes, ze záznamů jejich scének, povídek a skečí.

Naopak řekne-li se "bavič", má tento pojem pro mě pejorativní příchuť – vybavím si člověka, který se tak urputně za každých okolostí snaží publikum "bavit", až je to trapné. Každý vtip, byť stokrát opakovaný se hodí, každá rádoby vtipná hláška se zužitkuje. A bohužel, jako první se mi v zástupu různých estrádních snaživců vybaví osoba Petra Novotného.

Nebylo tomu tak vždy. V dobách kdy uváděl koncerty Greenhorns a Fešáků  byl příjemným zpestřením hudební produkce. Ale všeho moc škodí. Díky několika letům různých pořadů na TV Nova a jejich nespočetných repríz se stal na televizních obrazovkách a v různých rádiích natolik frekventovaný, že se omrzel. Proto pokud se týká mě, já si jeho DVD určitě nekoupím. To však prodej zmiňovaného titulu jistě neohrozí. Oni se jistě nějací ti obdivovatelé najdou.

A co říká oficiální text na DVD?:

Soukromí slavných na dlani!

Celebrity bez obalu: odhalení – informace – tajemství.

Petr Novotný je velmi vyhledávaný bavič, muž, který se nejčastěji sebeprezentuje tak, že kolem sebe šíří dobrou náladu a veselou mysl. Jedná se také o schopného podnikatele a byznysmena, který vlastní vydavatelskou a uměleckou agenturu 6P.

Proč byl u psychiatra? Čím ho fasinují Eva a Vašek? Kam chodí večeřet?

Údaje o DVD:

Obraz: barevný, PAL, 16:9
Zvuk: DD 2.0 česky
Titulky: —
Délka: 60 minut

Typ disku: DVD 5
Bonusy: —