Blesk pro ženy – O půlnoci

Blesk pro ženy, pondělí 4. května 2009, tudíž další Harlequin, tentokrát s názvem O půlnoci, jako vždy za 49,- Kč. Mladá Liz nastupuje jako vychovatelka syna úspěšného vědce. Chlapec si ji brzy oblíbí a svěří jí své podezření, že za tajemnou smrtí matky stojí jeho otec.

Všechno dobré je pro někoho zlé, jak dokazuje milostné drama kanadské televize. Liz Guinessová po tragické smrti manžela přijala místo vychovatelky u úspěšného vědce, dr. Richarda Keatona (podle jiných zdrojů Hallihana), který žije v přepychovém domě, ale na svého osmiletého syna nemá čas. Jeho syn Andrew (podle jiných zdrojů Buddy), který vyrůstá bez matky, je velice zvláštní dítě, žádná vychovatelka s ním nevydrží. Jinak je ale nadprůměrně inteligentní. Postupně se Liz ale podaří se s Andym sblížit, a ten se jí časem dokonce svěří s podezřením, že matku zabil jeho otec. Liz ale nevěří, že by dr. Keaton mohl být vrah.

 

Do domu přijíždí Richardův bratr Blane s rodinnou přítelkyní Juliet. Liz si brzy všimne, že Juliet zajímá mnohem víc pán domu než jeho bratr. Napětí v domě narůstá a navíc začne docházet k podivným událostem. Někomu se vývoj událostí nelíbí tak moc, že neváhá použít všemožných donucovacích prostředků, aby se Elizabeth zbavil. A tak se v domě začnou dít stále nebezpečnější věci – pád z koně, který měl naříznutý sedlový popruh, je to nejmenší. Mnohem horší je to o pár dnů později, kdy zazní první a bohužel ne poslední výstřel.

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Kanada / Německo / USA

Rok vzniku: 1995

Délka: 88 minut

Původní název: At the Midnight Hour

Světová premiéra: 29. října 1995

Režie: Charles Jarrott

Námět: Alicia Scott (román „At The Midnight Hour“)

Scénář: Joe Wiesenfeld

Produkce: Norman Denver, Jean Desormeaux, Noreen Halpern

Hudba: Charles J. Cozens

Kamera: Robert Fresco

Společnost: Alliance Communications Corporation / CTV Television Network / Harlequin / The Ontario Film Investment Program / Universum Film

Hrají: Patsy Kensit (Elizabeth Guinnessová), Keegan MacIntosh (Andrew nebo Buddy Hallihan), Cynthia Dale (Jillian), Lindsay Merrithew (Blain Keaton), Simon MacCorkindale (Richard Keaton), Kay Hawtrey (paní Pramová), Doug Lennox (šerif), Shawn Lawrence (Cabbie), Edward Jaunz (Nick), Brad Austin (Groom), a další

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný