Codi – Bojová letadla 4

Codi pokračuje v cyklu dokumentů o letectvu a v úterý 5. května 2009 se dočkáme titulu Bojová letadla 4 v ceně 49,- Kč. Tentokrát se jedná o období od roku 1940 do roku 1942.

  

BITVA O BRITÁNII

Hitlerovy letecké síly narazily do valu odvahy a zloby v podobě britských Královských leteckých sil. Letouny ME 110, FW 190 a 200 a mnoho dalších se musely vzdát svého záměru zničit Anglii kvůli silnému odporu a bojovým schopnostem britských pilotů na strojích Spitfire, Hurricane, Beaufighter a dalších. Němci vyrobili první dvoumotorový reaktivní stroj na světě Heinkel 280, zatímco Britové zkoušeli prototyp Gloster E-28.

PEARL HARBOR. PACIFIK V PLAMENECH

Bombardování Pearl Harboru zahájilo konflikt na rozsáhlém dějišti operací v Tichém oceáně. Nezpochybnitelným hlavním aktérem dne 7. prosince 1941 se stalo japonské letadlo Mitsubishi A 6M-Zero. Jeho vynikající vlastnosti výrazně předčily jakýkoliv palubní stíhací letoun své doby a překvapily jak spojenecké piloty, tak jejich velitele, kteří sledovali, jak japonská letecká převaha drtí pacifickou oblast v prvních měsících bojů.

Předpokládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: černobílý/barevný PAL 4:3

Bonus: žádný