Filmag zábava – Mise spravedlnosti 2

Meditovat nad tím, že každý byť jen trochu vhodný titul vyfasuje své následovníky s číslovkou v názvu, je asi zbytečné. Filmag nám v obvykle páteční ediční řadě Zábava má nabídnout ve čtvrtek 7. května 2009 (již bez Davida Carradina a s jiným představitelem hlavního hrdiny) pokračování Mise spravedlnosti 2 za obvyklých 45,- Kč. Ovšem po zkušenostech z minulého týdne se možná dočkáme až v sobotu, kdo ví. Členové speciálního policejního oddílu jsou zpět a rozhodnou se pomstít smrt svého kolegy a přítele. Mistrovské ovládání asijského bojového umění je jejich hlavní zbraní a zároveň klíčem ke dveřím do světa zločinu.

 

 

Billie a Sean, členové speciálního policejního oddílu, by zcela jistě měli mít zbrojní pas na svá dobře trénovaná těla. Díky mistrovskému ovládání asijských bojových technik kung-fu jsou totiž jejich těla tou nejnebezpečnější zbraní v výzbroji policejního sboru, což oba předvedou hned v úvodní scéně akčního krimi příběhu režiséra Kurta Andersona, kdy sami dva zlikvidují gang překupníků zbraní. Do mnohem nebezpečnější situace však dostanou v okamžiku, kdy se rozhodnou pomstít smrt svého kolegy a přítele. Musí se totiž postavit gangsterovi, který pod elegantním zevnějškem skrývá cynickou a bezcitnou povahu zabijáka. Jeho ochranka je navíc složena z mistrů karate a zkorumpovaní policejní důstojníci jsou ochotni Billie a Seana kdykoli podrazit. Příběh, jehož kostra věrně kopíruje první díl, je jednoduchým, ovšem svižně a zdařile podaným příběhem, který divákům nabízí především dlouhou řadu atraktivních soubojů kung-fu. Zabírají téměř polovinu promítací doby a odehrávají se na těch nejfantastičtějších místech.

 

Žánr: Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 83 minut

Původní název: Martial Law II: Undercover / Karate Cop

Režie: Kurt Anderson

Scénář: Richard Brandes, Pierre David, Jiles Fitzgerald

 

Produkce: Steve Cohen, Pierre David, Robert W. Mann, Julie Richard, Carol Schuler

Hudba: Elliot Solomon

Kamera: Peter Fernberger

Společnost: M-L Partnership

Hrají: Jeff Wincott (Sean Thompson), Cynthia Rothrock (Billie Blakeová), Paul Johansson (Spencer Hamilton), Evan Lurie (Tanner), Charles Taylor (Dobbs), Sherrie Rose (Bree), Billy Drago (kapitán Krantz), Deborah Driggs (Tiffany), Conroy Gedeon (Jones), Kimber Sissons (Celeste), Leo Lee (Han), Max Thayer (kapitán Banks), John Vidor (Sonny), Nicholas Hill (Jorge), Dagny Hultgreen (Kristine Richardsová), Ken Duncan (Brad Hamilton), Lou Palumbo (Al Murphy), Pat Asanti (George), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: žádný