ABC – Undercover – Operace Zimní slunovrat

V záplavě různých titulů leckdy nestíháme zmapovat vše, co právě vychází, a tak dobrou příležitostí jak se k některým z nich vrátit jsou právě v současnosti tak časté reedice. To je případ i hry vydané a nyní reprízované v herní edici časopisu ABC – Undercover – Operace Zimní slunovrat. Cena 45,- Kč. Reedice vychází v neděli 3. května 2009, (premiéra byla 22.10.2008).

Druhá světová válka se do žánru adventur nedostává často, Undercover: Operace Zimní Slunovrat je tedy jistým způsobem ojedinělá. Děj této klasické point-click adventury se odehrává převážně v Německu.

Možná byste čekali, že hlavním hrdinou bude neohrožený voják nebo agent. Tvůrci však překvapili postavou vědce, profesora Johna Russella. Ten dostal za úkol vypátrat dokumenty k tajné německé zbrani, která by měla zvrátit výsledek války.

John Russell není superhrdina, ale sympatický chlápek a řeší věci po svém. Pro nebezpečné situace má naštěstí dva pomocníky, opravdové agenty, bez kterých by pobyt uprostřed nepřátelské zóny jistě nepřežil. Ve hře vás čekají klasické adventurní úkoly od skládání předmětů po řešení hádanek a samozřejmě i mnoho dialogů s českými titulky.

Ve válečné zóně

Příběh vás zavede na několik míst Německa i Ruska zmítajících se druhou světovou válkou. Všude na vás čekají nebezpečné špionské akce, při kterých můžete i zemřít.

• Berlín

V Berlíně strávíte hodně času. S agentem Grahamem budete slídit a pátrat ve Wilhelmově institutu a také v budově archivu. Zde už na vás bude čekat druhá pomocnice – krásná agentka Anne Taylor.

• Haigerloch

Na první pohled klidná horská vesnice je obývána mnoha podivíny, vojáky a lidmi, kteří skrývají velká tajemství. Rozhodně si zajděte do místní hospůdky. Z Haigerlochu povede cesta do podzemí a ve finále i na letiště.

• Stalingrad

Ve hře z druhé světové války nesmí chybět legendární Stalingrad. Čeká vás nervy drásající mise v jeho troskách a boj o holý život. Budete unikat před ostřelovači a připravte se i na práci s výbušninami.

Ze hry do reality

Německé tajné zbraně

Výroba raket V2 vyžadovala materiály, které na konci války Německo už nemělo k dispozici

Německo vyvíjelo mnoho tajných experimentálních zbraní, ale naštěstí jen pár se jich podařilo dokončit. Známé jsou rakety V1, první prototyp vzlétl už na konci roku 1942. Pohybovaly se rychlostí téměř 600 km za hodinu a terorizovaly zejména obyvatele anglického Londýna. Daleko nebezpečnější však byla její nástupkyně s označením V2. Naštěstí byl její vývoj dokončen až ke konci války a Německo ji nestihlo nasadit hromadně.

Hardwarové požadavky:

Minimum: CPU 1 GHz, 256 MB RAM, VGA 64 MB DX9 kompatibilní

Optimum: CPU 2,5 GHz, 256 MB RAM, VGA 128 MB DX9 kompatibilní