Sport – Deep Purple – Live at Montreux 1996 (CD)

 

V úterním Sportu dne 5. května 2009 si milovníci klasického hardrocku přijdou opět na své. Přibalené CD bude tentokrát obsahovat koncert skupiny Deep Purple nazvaný Live at Montreux 1996. Cena 48,- Kč

 

Spolu s LED ZEPPELIN nejslavnější hardrocková kapela, která si vybudovala nezaměnitelný styl, rovněž postavený na vynikajících hudebních i zpěváckých osobnostech; kapela, která více než jiné přispěla ke zrodu heavy metalu. Prakticky všechny desky kapely až do prvního rozpadu (1975) jsou velmi ceněné a stylové, a jejich kompletní sbírka je známkou skutečného milovníka tvrdší rockové hudby. Kapela se dala opět dohromady po roce 1981 a alba té doby se dají označit za nadprůměrná, nicméně v této době je rocková hudba už tak daleko, že se nedají označit – na rozdíl od desek prvního období – za nijak objevná. Deep Purple v základní sestavě tvořila pětice, Jon Lord za často klasickou příchutí okořeněnými klávesami, skvěle vybavený zpěvák Ian Gillan, velice výrazný kytarový i skladatelský fenomén Ritchie Blackmore, rovněž "vyčnívající" bubeník Ian Paice a snad jen basista Roger Glover nebývá tak vidět, ale to už je osud všech dobrých basáků.

Záznam koncertu z Montreux Jazz Festival z roku 1996 znovuobnovených Deep Purple a jejich reunionu (Ian Gillan, Roger Glover, John Lord, Steve Morse a Ian Peace). Bonusový materiál nabízí další 2 skladby z vystoupení v roce 2000 tamtéž. Netradiční vystoupení v menším sále má neopakovatelnou atmosféru a bezprostřednost, která vznikla, na rozdíl od megakoncertů, v úzkém kontaktu s publikem. Skupina zařadila do vystoupení písně jak z legendární historie, tak z alb vzniklých v 90. letech. 

Seznam skladeb: 

 

01. Fireball

02. Ted The Mechanic

03. Pictures of Home

04. Black Night

05. Woman from Tokyo

06. No One Came

07. When a Blind Man Cries

08. Hey Cisco

09. Speed King

10. Smoke on the Water 

 

Bonusy:

  

11. Sometimes I Feel Like Screaming (Live in Montreux 2000)

12. Fools (Live in Montreux 2000)