North Video – Battlestar Galactica 7. DVD

North Video v úterý 5. května 2009 v řadě Světový seriál završí sedmým DVD 1. sezonu seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč. Dle fanovských stránek by tentokrát kromě dvou epizod měl disk obsahovat i bonusový materiál a údajně bude vydávání seriálu pokračovat, dokonce rychleji než dosud, nový disk každé úterý.

 

Zdrcující útok Cylonů zničil všech dvanáct vesmírných lidských kolonií a naživu zůstaly jen posádky lodí, roztroušených v kosmu. Pod vedením battlestar GALACTICA putuje tato hvězdná flotila k legendami opředené 13. kolonii – bájné planetě Zemi, kde by zbytky lidského rodu našly útočiště a snad i nový domov.

 

Tvůrce: Ronald. D. Moore

Hudba: Bear McCrery

Hrají: Edward James Olmos (komandér William Adama), Mary McDonnell (prezidentka Laura Roslinová), Katee Sackhoff (poručík Kara "Starbuck" Thraceová), Jamie Bamber (kapitán Lee "Apollo" Adama), James Callis (doktor Gaius Baltar), Tricia Helfer (Number Six), Grace Park (poručík Sharon ‚Boomer‘ Valeriiová)

 

Epizoda 12

POSLEDNÍ ZÁBLESK KOBOLU, část 1. (Kobol’s Last Gleaming, Part I)

Režie: Michael Rymer

Scénář: Ronald D. Moore, David Eick

 

Crashdown a Sharon (Boomer) objevují zelenou planetu s vhodnými podmínkami pro lidský život. Mohl by to být vskutku Kobol, legendární "domov bohů" a kolébka lidstva? Adama vyšle dva raptory, aby tuto planetu prozkoumaly. To posiluje víru Roslinové, že tento objev, její rakovina a její vize jsou součástí velkého proroctví.

 

Nicméně věci se na Galactice nevyvíjejí dobře. Gaius Baltar, nový viceprezident, stráví noc se Starbuck, která však touží po Apollovi. Boomer přemýšlí o sebevraždě, protože ví, že její naprogramování jí donutí zradit její přátele.

 

Na Caprice se snaží její druhá kopie přesvědčit Hela, že její láska k němu je větší než k Cylonům. Na orbitu Kobolu přilétá cylonská besestar. Průzkumný tým vyslaný na Kobol je společně s Baltarem sestřelen a Adama musí najít způsob, jak zničit loď Cylonů, předtím než vyšle záchranné týmy.

 

Nařídí Starbuck, aby pomocí ukořistěného raideru cylonskou loď zničila. Ještě před odletem si s ní domluví rozhovor prezidentka Roslinová, která jí řekne, že Adama neví, kde Země je, a jediná šance, jak najít Zemi, je vrátit se na Capricu pro "Apollův šíp". Starbuck tak na její popud provede nepovolený FTL skok zpět na Capricu…

 

Dále hrají: Michael Hogan (plukovník Saul Tigh), Tahmoh Penikett (poručík Karl "Helo" Agathon), Aaron Douglas (Galen Tyrol), Nicki Clyne (Cally Henderson), Lorena Gale (Elosha), Donnelly Rhodes (Dr. Cottle), Alonso Oyarzun (Socinus), Bodie Olmos ("Hot Dog"), Stephen Spender (pilot Raptoru), James Bell (kopilot Raptoru)

 

Epizoda 13

POSLEDNÍ ZÁBLESK KOBOLU, část 2. (Kobol’s Last Gleaming, Part II)

Režie: Michael Rymer

Scénář: Ronald D. Moore, David Eick

 

Když se Adama dozví, že Kara z popudu prezidentky neuposlechla rozkaz a skočila na Capricu, požaduje prezidentčinu okamžitou rezignaci pod hrozbou vojenského převratu. Roslinová se odmítá vzdát.

 

Jak ve flotile pozvolna začíná občanská válka, Kara dokončuje misi pro Roslinovou a nalézá Apollův šíp, který má podle proroctví vést flotilu až k Zemi. Ve chvíli jejího triumfu, ukořistění Apollova šípu, je nucena bojovat s další kopií Six. Mezitím Adama posílá Sharon a Racetrack v Raptoru vybaveném cylonským transpondérem, aby odpálili atomovou bombu, a basestar tak zničili.

 

Když se však nezdaří automatické uvolnění bomby, je Sharon (Boomer) nucena vylézt ven a uvolnit bombu ručně. V útrobách lodi však narazí na spoustu svých kopií, díky kterým definitivně zjistí, že je Cylon. Adama posílá mariňáky na palubu prezidentčina Colonialu One, aby zbavili prezidentku úřadu. Přítomen je i Lee, který si myslí, že toto rozhodnutí není správné a postaví se proti mariňákům a plukovníku Tighovi.

 

Nakonec se všichni vzdají a Lee i prezidentka jsou uvězněni na palubě Galacticy. Baltar, Tyrol a ostatní se mezitím na Kobolu skrývají před Cylony. Racetrack a Boomer misi splní a vrací se na Galacticu, kde přijímají komandérovy gratulace. Ve chvíli, kdy jí Adama podává ruku, vytáhne Sharon zbraň a několikrát střelí komandéra do hrudi.

 

Dále hrají: Michael Hogan (Saul Tigh), Tahmoh Penikett (Karl "Helo" Agathon), Aaron Douglas (Galen Tyrol), Nicki Clyne (Cally Henderson), Lorena Gale (Elosha), Leah Cairns ("Racetrack"), Alonso Oyarzun (Socinus), Warren Christie (technik #1), Jen Halley (technik #2), Jim Shield (Karma)

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 2×42 minut

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: ?