Právo – Holky to chtěj taky 2

Ano, i na to už jsme si vcelku zvykli. Pokud první díl několikrát za sebou nabídla společnost Atypfilm, pak ve čtvrtek 7. května 2009 se dočkáme pokračování Holky to chtěj taky 2 pod hlavičkou deníku Právo za 49,- Kč. Prý podruhé je to lepší než poprvé. Prachy nebo láska?

 

  

 

 

 

 

Orgasmus mají úspěšně za sebou, ale Inken, Lena a jejich nová kamarádka Lucy přesto zažívají těžké časy. Studují na různých vysokých školách, a protože nemohou bydlet doma, hledají si cenově dostupný třípokojový podnájem. Kapesné však zdaleka nepostačuje, a tak jejich představy daleko přesahují jejich finanční možnosti.

 

 

 

Nezbývá než se postavit na vlastní nohy, což se v případě studentek snadno naplánuje, ale špatně realizuje. Kde sehnat peníze na slušné bydlení? Není divu, že stále nemohou najít nic podle svých představ. Naštěstí všechny tři kamarádky dostaly do vínku krásu i odvahu a to by mělo stačit k nalezení těch "správných" obětí s velkými byty.

 

 

 

Jeden z realitních agentů poradí Lucy, že by jí možná mohl pomoci Sebastian Bernstein, majitel asi dvou tisíc bytů, jehož syn studuje psychologii stejně jako ona. Lucy věří, že se jí podaří mladíka okouzlit, mezitím však musejí dívky bydlet na koleji u Inkenina přítele Flina, kterého se pokouší svést Francouzska Beatrice. Lena, která studuje stomatologii a nedávno opustila muzikanta Lukase, se na praxi seznámí se starším kolegou Johanem, který ji pozve na večírek.

 

 

 

Lucy v knihovně náhodou poleje kávou sympatického mladíka, který prý zná Sebastiana, ten se však údajně odmítá s dívkami seznamovat, protože každá po něm chce jen byt. Mladík pozve Lucy do kina, s tím, že ji tam seznámí se Sebastianem. Dívkám se ozve realitní agent s nabídkou výhodného pronájmu. Dívky na udané adrese obdivují luxusní byt. Jde však o omyl. Byt je pro bohatého zájemce Paula. Pro ně je tu jen zchátralý krcálek, dívky však přesto nabídku přijmou. Agent realitky chce zálohu na tři měsíce dopředu, a protože dívky tolik peněz nemají, musejí si rychle přivydělat. Například chodící reklamou na párky. Lucy musí navíc prodat auto. Ani jejich milostný život se nevyvíjí podle jejich představ.

 

 

 

Lucy se v kině nedočká Sebastiana, Lukas zahlédne Lenu s Johanem a Inken tráví večer u Flina, kde ji otravuje Beatrice. Dívky přijmou pozvání na večírek ke svému novému bohatému sousedovi Paulovi. Tomu se podaří svést Inken, která však vzápětí zjistí, že je zasnoubený s atraktivní blondýnkou. Navíc přistihne Flina při milování s Beatrice. Další den Paula odmítne a dokonce před jeho očima začne svádět zaskočeného souseda. Paul ji pozve do svého bytu, kde ji ukazuje sadomasochistické fotky. Inken ho s chutí podle jeho přání spoutá, potom však odejde. Lucy se mezitím sbližuje se sympatickým mladíkem, který ji slibuje seznámení se Sebastianem. Netuší, že právě on je Sebastian.

 

 

 

Stejně tak Lena netuší, jak je to s Johanem, který ji pozval na loď. Když se u chaty na molu objeví jeho šéf se svou milenkou, realitní agentkou, se kterou Lena před časem jednala, zjistí dívka, že auto, chata i člun patří šéfovi, s jehož dcerou Johan chodí. Zdá se, že se dívkám nedaří ani v lásce, ani pokud jde o bydlení. Je možné, aby se v takové situaci ještě mohlo všechno v dobré obrátit? Inken, Lucy i Lena se s mladistvým půvabem a šarmem řítí do nečekaných a bláznivých problémů.

 

 

 

Pár úryvků na konec:

 

Slabší než jednička, a taky mnohem méně vtipnější, což znamená skoro vůbec.Je to blbost, ale Karoline Herfurth je moc hezká.

 

 

 

Žánr: Komedie

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2004

Délka: 84 minut

Původní název: Mädchen, Mädchen 2 – Loft oder Liebe

Světová premiéra: 17. června 2004 – Německo

Premiéra v kinech ČR: 30. září 2004

Režie: Peter Gersina

Scénář: Maggie Peren

Produkce: Andrea Flener, Viola Jäger, Harald Kügler, Molly von Fürstenberg

Hudba: Julian Maas, Christopj M. Kaiser

Kamera: Jochen Stäblein

Společnost: Olga Film GmbH

Natáčeno: Mnichov, Německo

Hrají: Diana Amft (Inken), Karoline Herfurth (Lena), Jasmin Gerat (Lucy), Max Riemelt (Flin), Sebastian Ströbel (Sebastian), Max von Thun (Johan), Florian David Fitz (Lukas), Simon Verhoeven (Paul), Nadja Petri, Germain Wagner, Michael Brandner, Doreén Dietel, Anke Schwiekowski

 

 

 

Předpokládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: Trailery, Videoklipy, Rozhovory z natáčení, Vystřižené scény, Fotogalerie