KaB Music – Velký strach

Díky ochotě vydavatelství můžeme opět informovat o titulu, o němž v mateřštině najít informace je úkol nelehký, až nemožný, i když znáte jméno hlavního (chobotnicového) představitele. KaB Music v řadě Ráj DVD v pátek 27. března 2009 za cenu 49,- Kč přichází s filmem Velký strach. A ačkoli imdb.com udává, že jde o horor, vydavatelství se tomuto označení brání.

V jednom milánském bytě je prostitutkou uškrcen postarší masochista. V prázdném nočním autobusu je zabita mladá žena. Brutální vraždy pokračují a na místě každého zločinu policie nachází obrázek z ilustrované knížky pro děti. Komisař Gaspare Lomenzo si uvědomuje, že má co dělat se sériovým vrahem a kniha je neznámou spojnicí mezi jednotlivými vraždami. Při vyšetřování Lomenzo zjišťuje, že všechny oběti byly členy podivného klubu Přátel fauny. Současně poznává svůdnou fotomodelku Jeanne, která o klubu hodně ví.

Doplňme oficiální text sporadickými útržky z italštiny – fotomodelka je bisexuální, v ději figuruje černý obchod s diamanty a součástí filmu mají být animace jakéhosi Gibba, autora prvního italského kresleného pornofilmu Il nano e la strega.

Žánr: Thriller / Krimi

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1976

Délka: 91 minut

Původní název: …e tanta paura

Režie: Paolo Cavara

Scénář: Bernardino Zapponi, Paolo Cavara, Enrico Oldoini

Produkce: Ermanno Curti, Guy Luongo, Rodolfo Puttignani

Hudba: Daniele Patucchi

Kamera: Franco Di Giacomo

Střih: Antonio Siciliano, Sergio Montanari

Společnost: Centro Produzioni Cinematografiche Città di Milano, G.P.E. Enterprises

Hrají: Corinne Clery (Jeanne), Michele Placido (inspektor Gaspare Lomenzo), Quinto Parmeggiani (Angelo Scanavini), Edoardo Faieta (Fulvio Colaianni), John Steiner (Hoffmann), Jacques Herlin (Pandolfi), Cecilia Polizzi, Greta Vayan, Sarah Ceccarini, Enrico Oldoini (Lomenzův asistent), Tom Skerritt (šéfinspektor), Eli Wallach (Pietro Riccio), Giorgio Gargiullo, Eleonora Vivaldi, Guidarino Guidi, Enzo Robutti, Mary Ruth League, Susanna Radaelli, Daniela Grassini, Bianca Toso, Claudio Zuchcet (Agostino Farundi), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 1.0 italsky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: biografie a filmografie herců a tvůrců, fotogalerie; z naší nabídky