Mise

Další film z produkce Levných knih, který si představíme, je britský film Mise. V nabídce byl již od října 2005, nyní dochází k jeho opětovnému vydání (možná jenom k novému zabalení), cena byla stanovena na 39 Kč a je dodáván v papírové pošetce Levné knihy. Film obdržel Oscara 1987 za nejlepší kameru, kromě toho byl nominován v dalších 6 kategoriích. V Cannes 1986 získal Zlatou Palmu za nejlepší film.

Jeden z nejúžasnějších vizuálně emotivních filmových zážitků. Děj výpravného příběhu se odehrává v roce 1750 ve španělských a portugalských koloniích Jižní Ameriky. Obchodník s otroky (Robert de Niro) je obávaný pro svou vznětlivou povahu. V souboji o ženu zabije svého bratra, ale pozdější výčitky jej přinutí hledat možnost, jak odčinit svou vinu. Vydává se na nebezpečnou misijní cestu po boku kněze Gabriela (Jeremy Irons).


Mise

Originální název: The mission

Žánr: drama, válečný
Země původu: Velká Británie
Rok vzniku: 1986
Délka: 126 min.
Jazyk: angličtina
Titulky: české

Scénář: Robert Bolt
Hudba: Ennio Morricone
Kamera: Chris Menges

Režie:
Roland Joffé
Hrají: Robert De Niro, Jeremy Irons, Ray McAnally, Aidan Quinn, Cherie Lunghi, Ronald Pickup, Chuck Low, Liam Neeson, Bercelio Moya, Sigifredo Ismare, Alejandrino Moya, Daniel Berrigan, Rolf Gray, Alvaro Guerrero