Europe Production – Cindy

Europe Production pokračuje ve střídání žánrů. Tento týden, konkrétně ve čtvrtek 21. května 2009, je na řadě romantická Cindy za 49,- Kč. Moderní rocková variace na známé vyprávění o Popelce. 

  

Cindy, mladá a talentovaná zpěvačka z rodiny italského emigranta z Brooklynu v USA, utíká od macechy. Ta protěžuje vlastní dcery, se kterými se pokouší proniknout po přestěhování do Říma mezi vrstvu aristokracie. V Itálii už na letišti se ale Cindy seznamuje s mladíkem Miziem, mladým muzikantem, který jí nabídne místo ve své kapele. Cindy netuší, že její vyvolený je černou ovcí z aristokratických kruhů…

 

Film v pamětnících vyvolává samé pozitivní vibrace: 

 

Klasické téma, klasický příběh, krásné písně, z nichž se staly hitovky. Pokud chcete trochu romantiky s pohádkovým nádechem, tak tahle klasika nikoho neurazí.

 

Moc pěkný film a asi úplně první novodobé zpracovaní příběhu o Popelce. Vše končí happyendem, jak už to tak v zamilovaných filmech chodí….

 

Obrovský hit roku. Západoevropská kina praskala ve švech, písničky obsadily první místa hitparád a Bravo přinášelo plakáty hlavních představitelů, které potom krášlily nejeden pokojíček.

 

Písničky místo svého vzniku nezapřou. Pocházejí z dílny Guida a Maurizia De Angelisových, kteří byli dvorními skladateli pro filmy se Spencerem a Hilem. Hudba této bratrské dvojice byla vždy zárukou dobré kvality a neohrané poslouchatelnosti. Při talentovkách objevili hlavní hrdinku Bonnie Bianco, která nádherně zpívá a taky nádherně vypadá.

 

Více informací, fotografií a trailer naleznete zde.  

Žánr: Pohádka / Romantický

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 1983

Délka: 112 minut

Původní název: Cenerentola ’80

Světová premiéra: 16. února 1984 – Itálie

Režie: Roberto „Ricardo" Malenotti

Scénář: Ricardo Malenotti, Ottavio Alessi, Carlo Cristallini, Ugo Liberatore

Produkce: Ricardo Malenotti, Mario Cotone

Hudba: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis

Kamera: Dante Spinotti

Společnost: Radiotelevisione Italiana / TVC-Television Center

Natáčeno: Řím, Lazio, Itálie

 

 

 

Hrají: Bonnie Bianco (Cindy Cardoneová), Pierre Cosso (Mizio-Miguel Eugitio Marc Antonio Gherardeschi), Sandra Milo (Marianne), Adolfo Celi (Principe Goncalvo Gherardeschi), Vittorio Caprioli (Harry Cardone), Kendal Kaldwell (Muriel Cardoneová), Sylva Koscina (Principessa Mafalda Gherardeschiová), Edy Angelillo (Carol Cardoneová), Sabina Segatori (Vittoria Gherardeschiová), Leonie Forliti (Liz Cardoneová), Franco Caracciolo (Egisto Gherardeschi), Kara Donati (Marzia), Jean René Lemoine (Mark), Roberto Posse (Coronel), Giao Chiocchio (Tonno), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: videoklip, trailer, fotogalerie, filmografie