Blesk – Sissi a Yetti

Blesk přichází ve středu 27. května 2009 s kresleným titulem Sissi a Yetti v ceně 49,- Kč. Ale raději si dejte pozor a dětem tohle DVD nekupujte…

Sissi a císař Franz. Nádherný pár v nádherném světě. Světě tak zdravém a harmonickém, že to nemůže být ani pravda. Vše je dokonalé. Všeho je dostatek – peněz na zátop, čokoládových kuliček na golf. Občas musí sice císařský pár vládnout a reprezentovat, ale to vše je ve světě Sissi a Franze „úžasné“. Dokud se nezačnou objevovat temná mračna na jinak blankytně modré obloze…

Císařovna Sissi je unesena. Ačkoli nemá žádnou stopu, kterou by sledoval, vydává se neohrožený a nebojácný Franz do horečnatého stíhání únosců. Díkybohu brzy narazí na krátké vzkazy, které Sissi dokázala během cesty zanechat. Nicméně, obsah vzkazů a jejich rekonstrukce jsou pro Franze nečekaným šokem!

Franz to ale nevzdává a reaguje jako jakýkoliv jiný vládce jeho povahy: zuřivostí! A tak začíná divoký hon, který se nezastaví ani před hranicemi jeho země.

A diváci:

Německá dobytkářská odpověď na Shreka. Vůbec se nedivím, že rodiče z toho utíkali s malýma dětma jak Dolph Lundgren od dobrejch scénářů. Jelikož těch prasáckejch a sexistickejch narážek je tam víc než dost, možná až moc. 

Spousta sexuálních dvojsmyslů i zcela jasných narážek, trocha trapných držkopádů a destruktivního „humoru“, neuvěřitelná dadaistická gradace, k tomu slušná animace (hlavně mimika) a nepopiratelné inscenační schopnosti scenáristů. Sem tam nějakej ten vulgarismus (zpravidla absolutně geniálně a cool). Chraň vás ruka páně na tohle brát děti!!

Některé fóry fungují solidně, jiné jsou absolutně trapné, rozjezd je podařený, ale v závěru už dochází dech, k tomu nádavkem několik filmových odkazů, které už jsou sice trochu provařené, ale potěší.

Pokud pořád nevěříte, pak tady nebo tady nebo snad tady.

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2007

Délka: 82 minut

Původní název: Lissi und der wilde Kaiser

Světová premiéra: 25. října 2007

Premiéra v kinech ČR: 24. července 2008

Režie: Michael Herbig

Scénář: Alfons Biedermann, Michael Herbig

Produkce: Michael Herbig, Michael Waldleitner

Hudba: Ralf Wengenmayr

Společnost: herbX film GmbH

Hrají: v českém znění (zdroj animsvet.cz): Lumír Olšovský, Josef Carda, Tomáš Racek, Hana Maciuchová, Václav Vydra, Jaromír Meduna, Mojmír Maděrič, Ernesto Čekan, Stanislav Zindulka, Pavel Zedníček, Ljuba Skořepová, Jaromír Holub, Štěpánka Heřmánková, Svatava Černá, Petr Lněnička, Libor Terš, Anna Remková, Ondřej Izdný

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 německy, česky

Titulky: česky, slovensky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný