BH Promo – Byl jednou jeden… vynálezce 1. DVD

Vydavatelství BH Promo pokračuje v populární řadě Byl jednou jeden dalším cyklem, věnovaným vynálezcům a vynálezům. Od pátku 22. května 2009 se budeme potkávat postupně se  6-ti díly pod názvem Byl jednou jeden … vynálezce, každý disk za obvyklých 49,- Kč.

Citujme oficiální tiskové materiály :

Největší vynálezci lidských dějin v animovaném seriálu.

V novém seriálu o největších vynálezcích a vynálezech opět odkryjeme velmi zajímavá témata a ukážeme velikány všech dob. Stejně jako nás v minulých seriálech provázela skupinka červených krvinek lidským tělem, jako jsme poznávali lidskou historii v seriálu o člověku, budeme mít i tentokrát možnost nahlédnout do tajů největších vynálezů. A vynálezci? Neměli to lehké, v dobách, ve kterých žili, vědě nebylo přáno.

Rozsvítit světlo, zapnout televizor nebo počítač stisknutím tlačítka nám dnes připadá samozřejmé. Ale nebylo tomu tak vždy, i když hodně dětí si to asi neuvědomuje. Proto je tu opět seriál z autorské dílny pana Barillé, který pomůže všem, i těm nejmenším, pochopit a poznat, jaké náhody nebo úsilí vedlo největší vynálezce k nezapomenutelným objevům.

 

V seriálu budeme vyprávět vzrušující příběhy velkých vynálezů a těch, kdo je učinili a díky tomu vytvořili svět takový, jaký máme dnes. Vrátíme se v čase o několik století nebo i tisíciletí a budeme hovořit o slavných kmetech, kteří obrátili svět vzhůru nohama: o Aristotelovi, Archimédovi, Ptolemaiovi, Hérónovi… A nesmíme zapomenout na Číňany, kteří je všechny předběhli!

Pak budeme mít to potěšení poznat takzvaného největšího vynálezce Leonarda da Vinciho. A samozřejmě se budeme věnovat také takovým osobnostem, jako byl Gutenberg, Galilei, Newton, Franklin, Stephenson, Pasteur, Graham Bell a Thomas Edison, Marie a Pierre Curieovi a Einstein. Budeme vyprávět o měření času, o psaní, o nástrojích a zbraních lidí a o lidském těle. A pak přijdou na řadu moderní vynálezy, od těch nejjednodušších: telegraf, telefon, rádio, po špičkové technologie: televize, videorekordéry, mikroprocesory, jejichž objevy lemují cesty člověka jako malé bílé oblázky.

Nová série obsahuje 6 samostatných DVD, které najdete v prodeji na stáncích už od 22. května. Každé další DVD vyjde s týdenním odstupem až do letních prázdnin.

Na každém ze šesti DVD naleznete čtyři až pět epizod.

 

Každé DVD pořídíte za 49 Kč.

 

TERMÍNY VYDÁNÍ:

 

1.DVD 22.května

2.DVD 29.května

3.DVD 05. června

4.DVD 12. června

5.DVD 19. června

6.DVD 26. června

Opět bychom chtěli tímto projektem pomoci dětem, které pomoc potřebují, 1 Kč z každého prodaného DVD bude věnováno nadaci Leontinka, která pomáhá dětem s těžkým zrakovým postižením.

DVD s novým seriálem budou dostupná pro ČR a SR. Obsahují původní český dabing z České Televize a nový slovenský dabing v hlavní roli s panem Mariánem Labudou, který namluvil Maestra.

DVD mají jako bonus interaktivní menu, které vás bude bavit.

Od 20. května budou také spuštěny oficiální stránky seriálu www.byljednoujeden.cz , na kterých budete mít možnost poznat kouzlo seriálu a další informace, které vás jistě osloví.

Za BH promo, s.r.o. Renata Schusterová

 

Nový francouzský seriál o vynálezcích a jejich slavných vynálezech, které změnily svět.

 

1. díl Naši čínští předkové 

„Ach ti Číňané… Vděčíme jim za tolik vynálezů… a někdy dokonce dávno před všemi ostatními! Vynalezli např. hrací karty, zeměpisné mapy, desetinnou soustavu, parní stroj, to všechno více jak 2 000 let před ostatními. I další vynálezy a objevy vás budou zajímat: hodinový stroj, koňak, tisk, rakety, řetězový náhon, ropa, visuté mosty a papír… a nejen to vám nabídneme v prvním díle nového seriálu.

 

2. díl ARCHIMÉDÉS a Staří Řekové 

V tomto díle vám ukážeme většinu vynálezů, které už před 2000 lety běžně používali Staří Řekové: Hippokrates a medicína, Sokrates a filozofie, Feidiás, který vdechl život kameni, Poznáme Sofokla, Euripida a krále Oidipuse. Elektru, Protagora … a také Démokrita a atom, Eratosthena a výpočet obvodu zeměkoule. A nakonec uvidíte Archiméda, nejslavnějšího vynálezce té doby.

 

3. díl HÉRÓN z Alexandrie 

V tomto díle uvidíme vynález slavného Aristotela „učení při chůzi, aneb peripatetická škola. Poznáme Ktésebia, vynálezce vodních hodin, vodní pumpy, teploměru a dalších v té době pozoruhodných vynálezů. A nakonec poznáme samotného Héróna z Alexandrie, nepochopeného génia a jeho zvedací stroj, stroj na páru a nebo hudební nástroj podobající se piánu.

 

4. díl Měření času 

Maestro nám v tomto díle bude vyprávět dlouhý příběh o hodinách a jejich vzniku, který začíná u slunečních a zavede nás až k atomovým. Uvidíme vznik vodních hodin, kapesních slunečních hodin, který má každý, až po hodiny přesýpací, či olejové nebo svíčkové. Že je neznáte? Poznáte! A nejen to, např. také čínské vodní hodiny, které ukazovali fáze měsíce a pohyb planet.