Vyhodnocení soutěže se společností Řitka video

Včera, ve středu 20. května 2009, jsme uzavřeli soutěž, pořádanou ve spolupráci s firmou Řitka video, s.r.o. Je tedy čas zhodnotit, jak dopadla.

  

Stránku se soutěží otevřelo víc než tisíc čtenářů. O výhru usilovalo osmdesát z nich. Ovšem po vyřazení odpovědí, které byly buď chybné, nebo nesplňovaly požadované náležitosti, nám k losování zbylo pouhopouhých 18 jmen. Pokaždé si po takovém fiasku říkám, kde jsme udělali chybu.

Proberme tedy jednotlivé otázky –

1. Kolik DVD obsahuje kolekce Blokáda?

Tady se trefili téměř všichni, Blokáda je na 4 DVD.

2. Jaká další cesta nás čeká po Berlíně a Tokiu?

Tady už to bylo slabší, většina sice našla, že třetí mocností zla byla Itálie a tudíž jde o Cestu do Říma, ale vyskytla se i Cesta do Saturnu nebo Cesta peklem.

3. Kdo je autorem knižní předlohy seriálu BBC Já, Claudius?

Tady nezaváhal nikdo, Robert Graves slavil stoprocentní úspěch.

4. Která další Válečná mašinérie je vydávána aktuálně?

Zato tahle otázka byla prubířským kamenem, který nemilosrdně vytřídil řadu soutěžících. Když byla použita slova aktuálně a další, nemohlo jít o Válečnou mašinérii nacistů, která byla předmětem soutěže. Řada soutěžících odpovídala Boj o Moskvu a dosud nechápu, jak na to přišla. Správná odpověď byla Válečná mašinérie Američanů.

5. Jak se jmenují ediční řady Filmag, vydávané v úterý+čtvrtek, ve středu a v pátek?

A překvapivě řada odpovědí netrefila ani tady. V úterý a čtvrtek je to Filmag válka (film a dokument, což už bylo nepovinné), ve středu je to Filmag horor a v pátek Filmag zábava. Někdo uváděl jen část názvů, někdo odpovídal názvy měsíčních speciálů Extra, Speciál a Téma.

A zde jsou tedy výsledky losování:

 

Kolekce Blokáda – Jiří Viktorin, Olomouc

Kolekce Cesta do Berlína – Zdeněk Diviš, Praha

Kolekce Cesta do Tokia – Dominik Bartoň, Frenštát pod Radhoštěm

Kolekce Já, Claudius – Jan Dudek, Měšice

Kolekce Válečná mašinérie nacistů – Petr Pečinka, Strážek

Korespondenční adresy jsou předány společnosti Řitka Video, která výhercům ceny rozešle. Doufáme, že Vám přinesou radost a zachováte nám svou přízeň.