KaB Music – Harold Lloyd: Mléčná dráha

KaB Music v pátek 29. května 2009 vypouští na trh další premiérový titul, tentokrát opět spíše pro pamětníky. Najít v mateřštině nějaké údaje se stalo opět úkolem nelehkým, nicméně díky laskavosti nakladatelství můžeme o filmu Harold Lloyd: Mléčná dráha přinést informace, abyste věděli, do čeho svých 49,- Kč investovat.

 

  

Harold Lloyd – bojovník za prohibici a zastánce mléka!

 

Burleigh Sullivan je nesmělý a nešikovný mlékař, který denně rozváží láhve. Když jednou týdně hovoří šéf ke svým zaměstnancům, ruší jeho projev škytáním a neúmyslně vyřadí z provozu celý šéfův štáb. Řada neuvěřitelných náhod vede k tomu, že se Burleigh ocitá v boxerském ringu u příležitosti mistrovství světa ve střední váze. Obhájce titulu Speed McFarland nepil mléko, ale něco tvrdšího, a proto má jisté potíže. Malý mlékař je sice směšný střízlík, ale kdo pije mléko, ten se stane mistrem světa!

 

 

Podle mnoha kritiků nejlepší zvukový film Harolda Lloyda.

 

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1936

Délka: 88 minut

Původní název: The Milky Way

Světová premiéra: 7. února 1936

Režie: Leo McCarey, Norman Z. McLeod

Námět: Lynn Root, Harry Clork (divadelní hra)

Scénář: Grover Jones, Frank Butler, Richard Connell

Produkce: E. Lloyd Sheldon

Hudba: Tom Satterfield, Victor Young

Kamera: Alfred Gilks

Střih: LeRoy Stone

Společnost: Paramount Pictures

Hrají: Harold Lloyd (Burleigh ‚Tiger‘ Sullivan), Adolphe Menjou (Gabby Sloan, Speedův manažer), Verree Teasdale (Ann Westleyová), Helen Mack (Mae Sullivanová, Burleighova sestra), William Gargan (Speed McFarland), George Barbier (Wilbur Austin), Dorothy Wilson (Polly Pringleová), Lionel Stander (Spider Schultz, Speedův bodyguard), Charles Lane (Willard), Marjorie Gateson (paní E. Winthrop Lemoyneová), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: anglicky 1.0

Titulky: české

Obraz: černobílý 4:3

Bonus: biografie a filmografie, o filmu, fotogalerie; z naší nabídky