Europe Production – Romasanta: Hon na vlkodlaka

Minulý týden byli nadšeni všichni romantičtí pamětníci, nyní ale Europe Production ve čtvrtek 28. května 2009 potěší trochu jinou diváckou skupinu. Na pulty přichází Romasanta – Hon na vlkodlaka za 49,- Kč. Příběh natočený podle autentických dobových soudních spisů. Desítky znetvořených obětí bestiálních vražd.

 

  

V polovině 19. století docházelo ve Španělsku k sérii dlouho neobjasněných bestiálních vražd. Desítky obětí byly doslova rozsápány a znetvořeny a byl jim odstraněn podkožní tuk. Nikdo netušil, z jakého důvodu se tak děje.

 

 

 

Mezi lidmi se začaly šířit pověsti o bytosti, která je ve dne spořádaným člověkem a v noci vraždící bestií – vlkodlakem. Všichni vlci jsou pochytáni a zabiti. Nejdřív se zdá, že se situace uklidnila, ale zdání klame… Kdo je tajemný muž jménem Romasanta?

 

 

Dle diváckých ohlasů se film snaží napodobovat Bratstvo vlků, viz podobnost motivu na pošetce, což se daří jen částečně. Jedná se spíš o velmi temnou detektivku než horor, s dobrou kamerou a využitými barvami (a nechutnými mrtvolami), ale slabším režijním výsledkem.

 

 

A jako obvykle, pokud chcete vědět a vidět víc, pak neváhejte a klikněte sem.  

 

Žánr: Horor / Akční

Země původu: Španělsko / Velká Británie

Rok vzniku: 2004

Délka: 94 minut

Původní název: Romasanta

 

 

 

Světová premiéra: 13. května 2004 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Francisco Plaza

Námět: Alfredo Conde

Scénář: Elena Serra, Alberto Marini

 

 

 

Produkce: Carola Ash, Zaza Ceballos, Carlos Fernández, Julio Fernández, Teresa Gefaell, José Luis Jiménez, Stephen Margolis, Albert Martinez Martin, Brian Yuzna

Hudba: Mikel Salas

Kamera: Javier G. Salmones

Střih: David Gallart

Kostýmy: Sonia Grande

 

 

 

Společnost: Filmax / Future Films / Fantastic Factory / Castelao Producciones

Hrají: Julian Sands (Manuel Romasanta), Elsa Pataky (Bárbara), John Sharian (Antonio), Gary Piquer (Luciano de la Bastida), David Gant (profesor Philips), Maru Valdivielso (María), Luna McGill (Teresa), Carlos Reig-Plaza (Gómez), Reg Wilson (soudce), Ivana Baquero (Ana), Laura Mañá (Antonia), Sergi Ruiz (Francisco), Itziar Fenollar (Benita), Carlos Sante (lovec), Jaume Montané (Raúl), Arantxa Peña (Helena), Anna Estellés (Paula), Ben Temple (obhájce), Tacho González (policista), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 Cinemascope

Bonus: ?