Nedodržený slib v Karlových Varech

Oceněný slovenský film Nedodržený slib bude uveden na 44. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který se bude konat od 3. do 11. července 2009. Film bude uveden v sekci Jiné pohledy.

Nedodržený slib bude promítnut i na dalším mezinárodním festivalu, a to Shanhgai International Festival, konaném v Číně. 12. ročník tohoto festivalu proběhne od 13. do 21. června 2009.

Prvním festivalem, na kterém byl Nedodržený slib uveden byl Jewis Film Festival v Los Angeles, kde film získal hlavní cenu.

Celovečerní slovenský film Nedodržený slib získal na Los Angeles Jewish Film Festival v USA hlavní cenu festivalu v kategorii hraný film.

Film se v L.A. promítal ve vyprodaném sále ve světové premiéře 25. dubna 2009. Hlavní cenu festivalu určují svým hlasováním diváci. Nedodržený slib dostal nejvyšší divácké hodnocení ze všech třiceti promítaných filmů – 4,8 z 5. Zaujal dokonce více než premiéra očekávaného filmu Jump s Patrickem Swayzem v hlavní roli.

Nedodržený slib je skutečný příběh plný lidskosti, útrap i dojímavých momentů. Zachycuje příběh židovského chlapce Martina Friemanna, který díky svému odhodlání, riskatním rozhodnutím, ale i náhodám a štěstí přežil druhou světovou válku. Dnes je mu 83 let a žije v USA pod jménem Martin Petrášek.

V České republice má film Nedodržený slib premiéru 4. června 2009.