Blesk pro ženy – Zlaté děvče

Pokud můžeme občas uvažovat o pozvolném třesení trhu laciných DVD, pak Blesku pro ženy a stálé nabídky televizní romantiky se to zřejmě nedotýká. V pondělí 1. června 2009 přichází další titul edice Harlequin Zlaté děvče v ceně 49,- Kč. Romantický příběh o šedé kancelářské myšce, prodeji vinic a kráse, která rozkvete stejně nečekaně jako láska.

Claire Barnard je příslovečná šedá myška se životem vyplněným neustálou prací a péčí o mladšího bratra. Z rodinných důvodů nedokončila studia na právnické fakultě a nyní již čtvrtým rokem pracuje v právní kanceláři bohatého, mladého a pohledného Dennyho Montany, pro kterého se stala téměř nepostradatelnou, protože prakticky sama řídí celou firmu, zatímco on si užívá života světáka ve společnosti svých početných přítelkyň a věnuje se oblíbené zábavě, svádění krásných dívek a žen.

 

Jediná žena, na kterou nehledí se zájmem, je Claire. Nenápadné děvče, které se stará o všechno, včetně květin pro šéfovu přítelkyni Margo. Přitom právě ona ho tajně miluje a touží po jeho pozornosti, přestože už dávno ztratila naději, že by ji mohla získat. Jednoho dne se však v San Franciscu nečekaně objeví jeho starší bratr Regan, povýšený a arogantní právník z Londýna, který převrátí život Claire vzhůru nohama.

Regan hodlá osobně dohlédnout na prodej slavné kalifornské vinice Napa Hills, patřící rodiny Montanů a vůbec se mu nelíbí Dennyho současná milenka Margo, která podle všeho mladého právníka pouze zneužívá ke svým vlastním cílům. Regan okamžitě rozpozná v Claire neopracovaný drahokam a rozhodne se ji změnit v klenot, který hodlá použít k rozbití Dennyho vztahu s Margo.

 

Claire se s jeho pomocí mění v neodolatelnou krasavici a protože si o Margo myslí totéž co Regan, je ochotna mu pomoci v jeho plánu, zejména, když má být jeho cílem Dennyho zájem. Ten plán je prostý. Claire a Regan budou předstírat vášnivý románek, který by u Dennyho probudil nesnesitelnou žárlivost. Plán se však značně zkomplikuje, když se do Claire zamiluje nejen proměnou okouzlený Denny, ale také Regan.

Zadní strana

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Jižní Afrika / Kanada

Rok vzniku: 1998

Délka: 88 minut

Původní název: (Harlequin’s) Diamond Girl

Světová premiéra: 13. června 1998

Režie: Timothy Bond

Námět: Diana Palmer

Scénář: Charles Lazer

Produkce: Jennifer Black, Kevin Lafferty, Susan Minas, Randall Torno, David Wicht

Hudba: Tim McCauley

Kamera: Buster Reynolds

Společnost: Alliance Communications Corporation / Baton / Canadian Film or Video Production Tax Credit / Film Afrika Worldwide / Showtime Networks

Natáčeno: Toronto, Ontario, Kanada / Cape Town, Jižní Afrika / Johannesburg, Gauteng, Jižní Afrika / Velká Británie

Hrají: Jonathan Cake (Regan Montana), Joely Collins (Claire Barnardová), Kevin Otto (Denny Montana), Royston Stoffels (Jean-Marc Bernier), Stacey Sacks (Lori), Blair Slater (Sean Barnard), Denise Virieux (Margo De La Veraová), Dyan Cannon (Abby Montanaová), Paddy Canavan (paní Roseová), Jacqui Singer (hosteska), Terence Bridgett (kadeřník), Diane Wilson (prodavačka), Zaa Nkweta (kurýr), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný