North Video – Battlestar Galactica 10. DVD

Ať už si o oficiálních stanoviscích North Video myslíme cokoli, fanoušci kupují teď už každý týden jen dvě epizody i u Profesionálů. V úterý 2. června 2009 v řadě Světový seriál budou k dostání na již 10. DVD další dvě epizody 2. sezony seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč.

 

  

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje 2 epizody:

 

5. Farma (The Farm)

Režie: Rod Hardy

Scénář: Carla Robinson

 

Komandér Adama se za potlesku posádky vrací do velení. Aby udržel kontrolu nad flotilou, musí vysledovat svého syna s prezidentkou Roslinovou, kteří utekli s pomocí Toma Zareka a skrývají se někde ve flotile. Adama zavede karanténní opatření a začne prohledávat loď po lodi.

 

 

Mezitím Lee a Roslinová připravují odvysílání zprávy ke zbytku flotily v naději, že najdou podporu. Bez možnosti jiné volby Roslinová hraje "náboženské karty", aby zachránila lidskou rasu. Sama sebe prohlásí za Vůdce, jak je napsáno v knize Pythie. Její oznámení se dozví každý ve flotile. Konečně neschopni déle se skrývat vykonají skok zpět ke Kobolu, kde plánuje najít cestu k Zemi.

 

 

K překvapení mnoha lidí na Galactice a samotné Roslinové ji následuje téměř třetina flotily. Daleko odsud na Cylony okupované Caprice, je Kara zraněna, když je její skupina přepadena Cylony. Probudí se v nemocnici díky snaze doktora Simona.

 

 

Ten jí řekne, že by lépe sloužila lidské rase tím, kdyby měla děti, než bojem se Cylony v kokpitu Viperu. Když se Kara probudí s novou jizvou, nabyde vůči doktoru Simonovi jisté podezření. Vyplíží se ven z pokoje a zjistí, že Simon je Cylon a zabije ho. Při útěku na svobodu najde místnost plnou žen "upravených" jako "stroje na děti"…

 

6. Domov, část 1. (Home, Part I)

Režie: Sergio Mimica-Gezzan

Scénář: David Eick

 

Následujíc vedení prezidentky Roslinové a Toma Zareka se téměř třetina flotily oddělila od Galacticy a skočila zpět ke Kobolu. Na palubě Astral Queen vzniká napětí mezi Zarekem, šéfem bezpečnosti a Leem Adamou. Toto napětí vrcholí v okamžiku, kdy se Kara a Helo vrací z Capricy s těhotnou Sharon, kopií mrtvého Cylona, jenž se pokusil zabít komandéra Adamu.

 

 

Roslinová vydá rozkaz vyhodit ji z přetlakové komory, ale rozmyslí si to poté, co zjistí, že je jejich nejlepší šancí na nalezení hrobky Athény a tím také k cestě na Zemi. Přestože Roslinová o Sharon velmi pochybuje, na povrchu Kobolu bude velmi důležitá. Se Zarekem a Meierem plánujícím další zradu se proroctví pomalu naplňuje do krvavé podoby.

 

 

Na palubě Galacticy komandér Adama a plukovník Tigh zvažují své ztráty a snaží se vytvořit nové velení vojenské letky, která upadla do zmatku po útěku Kary a Leeho Adamy. Komandér Adama zvolí poručíka George ‚Catmana‘ Birche jako nového CAGa. Birchův první den, jenž zahrnoval bojový výcvik a tankovací proceduru, skončil katastrofálně.

 

 

Po "nepohodlném" setkání s Duallou komandér zjišťuje, že neexistuje náhrada za lidi, které flotila ztratila. Rozkáže Raptorům, aby vzali jeho a malý tým zpět na povrch Kobolu, kde chce najít Roslinovou a Leeho, aby mohl opět sjednotit flotilu…

 

Více na www.bsg.cz. A pokud chcete vědět, kde se vlastně Galactica vzala, pak něco z její historie třeba tady.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 2×42 minut

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný