Filmhouse – Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti

V úterý 02.06.2009 načíná Filmhouse druhou polovinu série mayovek, a to již devátým diskem v řadě s názvem Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti. Chronologicky patří mezi filmy Vinnetou – Rudý gentleman a Old Shatterhand a také tentokráte jde v příběhu plném napětí a romantiky indiánských lovišť především o souboj dobra a chamtivého zla. Podle doby vzniku se však tento film řadí až na úplný konec série. Za obvyklých 50,- Kč jej můžete mít ve své sbírce.

Major Kingsley, velící důstojník americké kavalerie, byl zákeřně zavražděn.
 

Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti 

Před svou smrtí a rozehnáním kavaleristů ještě stačil ukrýt vůz s nákladem plukovního zlata. Než se vydal na svou poslední cestu prérií, odeslal záhadný dopis své dceři Mabel. Popisuje v něm snad cestu ke skrytému pokladu? Jeho vrahové jsou o tom přesvědčeni a mají proto o dopis velký zájem. Mabel se ocitá ve velkém nebezpečí. Vinnetou a Old Shatterhand však stojí nablízku a s jejich pomocí se Mabel snaží vojenskému soudu dokázat, že její otec plukovní zlato nezpronevěřil. Cesta ke hrobu majora Kingsleyho a k ukrytému pokladu ale vede přes loviště nepřátelských indiánů i územím ovládanému bandity a je plná nástrah. Přestože indiánský kmen Osagů stojí na straně Vinnetoua a jeho přátel, čeká je strastiplná pouť americkou pustinou, divokými vodami i rozlehlými prériemi, Údolím hadů až k Údolí smrti.
 

Vinnetou a Old Shaterhand v Údolí smrti

 

Bližší a podrobnější informace zaleznete zde.

Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti

 

Země původu: Západní Německo, Itále, Jugoslávie
Rok vzniku: 1968
Originální název: Winnetou und Shatterhand im Tal der Toten
Žánr: Western, dobrodružný
Režie: Harald Reinl
Scénář: Harald G. Petersson, Alex Berg
Kamera: Ernst W. Kalinke
Hudba:  Martin Böttcher
Hrají: Vinnetou: Pierre Brice (Stanislav Fišer), Old Shatterhand: Lex Barker (Vladimír Ráž), Sam Hawkens: Ralf Wolter, Lord Castlepool: Eddi Arent, Mabel Kingsley: Karin Dor, Murdock: Rik Battaglia, Rudý Buvol: Vojo Govedarica, Cummings: Clarke Reynolds = Vincent Tully, Šerif: Vladimir Medar, Cranfield: Branko Spoljar, Soudce: Heinz Welzel, Davis: Ilja Ivezić, Major Kingsley: Jan Sid, Craig: Ivo Kristof, Bílé Pero: Sime Jagarineć, Bergson: Kurt Waitzmann, a další … 
 
 

Údaje o DVD:
 

Zvuk: DD 2.0 německy, DD 2.0 česky

Titulky: české

Obraz: barevný 2,25:1

Délka: 86 min.

Typ DVD: DVD 9

Bonusy: Upoutávka, fotogalerie, filmový omyl, profily postav