Greenpeace podpořilo filmový projekt HOME

SPI international v České republice uvede ve světové premiéře dne 5. června  unikátní filmový projekt Home. Filmový dokument otevírá nový pohled na globální environmentální problémy, které se nevyhýbají ani České republice. Organizace Greenpeace tento projekt podpořila v rámci své klimatické kampaně.

„Snímek HOME nás oslovil svým jemným, přesto dostatečně silným pohledem na Zemi, jediný domov, který máme a jenž bychom měli uchránit i pro další generace. Greenpeace se snaží chránit naši křehkou planetu a v tom je naše vize s autory tohoto projektu společná. Současná klimatická krize vyžaduje okamžitá řešení – politická rozhodnutí i uplatnění moderních účinných technologií. Věříme, že film HOME může být jedním z vodítek jak takovou změnu přinést a proto rádi takový projekt podpoříme.“uvedla Lenka Boráková, tisková mluvčí Greenpeace.

Návštěvníci letních festivalů budou mít možnost dílo zhlédnout i v rámci putovní klimatické výstavy Greenpeace, která upozorní formou velkoformátových fotografií na důsledky klimatických změn.