North Video – Battlestar Galactica 11. DVD

North Video jako každé úterý i 9. června 2009 v řadě Světový seriál pokračuje již 11. DVD a dalšími dvěma epizodami 2. sezony seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč.

 

  

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje 2 epizody:

 

7. Domov, část 2. (Home, Part II)

Režie: Jeff Woolnough

Scénář: David Eick, Ronald D. Moore

 

Po přestřelce se cylonskými Centuriony a smrti duchovní poradkyně, Eloshy, prezidentka Laura Roslinová pokračuje se svými společníky v hledání hrobky Athény. Hustý déšť a drsný terén dělají cestu obtížnou pro všechny s výjimkou neúnavné Sharon.

 

 

Tom Zarek se opět chytne s Leem Adamou. Zarekův nohsled Meier začne zvažovat různé drastické cesty, aby mohl dopomoci k moci svému starému příteli. Mezitím na Galactice Gaius Baltar zpochybňuje svoje duševní zdraví před Number Six a komandér Adama dává dohromady záchranou misi na Kobol.

 

 

Adama naverbuje prezidentského poradce Billyho Keikeya a šéfa Tyrola. Po přistání se střetnou s Roslinovou a její skupinou. Odkládaje stranou staré spory, Adama otvírá bránu k mírumilovnému usmíření.

 

Meier, když vidí uvolnění mezi Adamou a Roslinovou, začne kout své pikle. Domluví se s Sharon, že zabijí Adamu a Leeho. Před tím než mohou vstoupit do vypleněné hroby Athény a zjistit co skrývá, se dostanou do potyčky s Meierem a Sharon…

 

8. Konečný sestřih (Final Cut)

Režie: Robert Young

Scénář: Mark Verheiden

 

Nyní, když je flotila znovu sjednocena, vyplouvají staré konflikty na povrch. Kritika armády, která je viněna především z masakru na Gideonu, dosahuje vrcholu.

 

V zájmu zlepšení vztahů mezi vojenskou a civilní posádkou flotily prezidentka Roslinová a komandér Adama nabízejí novinářce D’Anně Biersové neomezený přístup ke Galactice a její posádce. Ta se svým kameramanem dělá sérii rozhovorů s posádkou a dokumentuje život na lodi.

 

 

Plukovník Tigh, velící důstojník během incidentu, jenž zanechal čtyři mrtvé a tucet zraněných, našel na svém zrcadle zprávu, v níž mu bylo vyhrožováno smrtí. Krátce poté málem padne v důsledku sabotáže Raptora.

 

 

Když Louanne "Kat" Katraine na stimulantech nezvládne přistání a havaruje se svým Viperem, zjišťuje D’Anna, jaký doopravdy život na Galactice je. Zároveň však narazí na jedno z největších tajemství Galacticy – Boomer, jejíž dítě se snaží dr. Cottle zachránit. Gaius Baltar doufá, že mu D’Anna pomůže s realizací jeho politických ambicí. V tu chvíli se ale zčista jasna objevují dvě cylonské stíhačky…

 

A abych předešel – obsahy epizod jsou převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 2×42 minut

 

Epizody

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný

 

Nastavení