Aha! – Světoběžník 6 – Dovolená snů

Řada pondělního Aha! "Světový dokument" a její nová cestopisná série Světoběžník se dostává ke svému dalšímu pokračování. V pondělí 8. června 2009 vyjde šestý disk tohoto desetidílného cyklu s názvem "Dovolená snů". Cena 49,- Kč.  

AUSTRÁLIE – (1. část 30:10, 2. část 29:45)

 

Úžasné Sydney, podivuhodný Velký bariérový útes, moderní Melbourne, spousta sluníčka a 2000 km dlouhý pás pláží – tím vším si vás východní pobřeží Austrálie může hýčkat. Australské scenerie jsou považovány za unikátní, zejména vnitrozemí fascinuje divokou rozlehlou buší, drsnými horami a pocitem nekonečné prázdnoty.

NOVÝ ZÉLAND – 29:55

 

Především nedotčenost zdejší krajiny, která je bezpochyby jednou z nejúchvatnějších na naší planetě, což dokazují např. národní parky Tongariro či Whanganui, vstřícnost a pohostinnost zdejších obyvatel, ale také výrazné prvky maorské kultury vtiskly Novému Zélandu jeho neopakovatelnou magii a působivost.

JAMAJKA – 29:57

Nechte se i vy nakazit životním optimismem a lehkostí života Jamajčanů a vydejte se s námi na slunnou Jamajku s nekonečnými písečnými plážemi v Karibské oblasti, do země cukrové třtiny, tropického ovoce, kakaa, několika přírodních parků, ale hlavně do země pulzující v rytmu reggae.

JAPONSKO – 36:35

Vydejte se s námi do Japonska a nechte na sebe působit jeho atmosféru, která je podivuhodnou směsicí euroamerické civilizace a staletých tradic asijského světa. Projděte se centrem Tokia a žasněte nad jeho stavbami odolávajícími zemětřesením, vystoupejte na nejvyšší horu Fudži a vydejte se napříč Japonskem expresním vlakem Šinkansen.

MALEDIVY – 30:00

Maledivy, ostrovní stát roztroušený kolem rovníku v Indickém oceánu, přesně splňuje představu o tropickém ráji. Bělostné pláže, tyrkysově modré a průzračné moře, žhavé tropické slunce, korálové útesy a nádherný podmořský svět, to vše lze na Maledivách obdivovat.

Údaje o DVD:

Délka: 180 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný